ارائه دستورالعمل‌های درمانی و تغذیه‌ای برای بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان‌های کشور

دستورالعمل‌های تغذیه‌ای، مزیت‌های استفاده از تغذیه تکمیلی (فرمولا) در رژیم غذایی بیماران بخش‌های مراقبت ویژه را مطرح می‌کنند.

بخش نستله هِلث سایِنس (NHS, Nestlé Health Science) از سال ۱۳۹۱ در جمهوری اسلامی ایران شروع به فعالیت کرد. این بخش در مدت‌زمان فعالیت خود به همراه انجمن مراقبت‌های ویژه جمهوری اسلامی ایران اولین قدم‌ها برای تهیه دستورالعمل‌های درمانی و تغذیه‌ای مربوط به بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه کشورمان را برداشته است. همکاری فوق اکنون منتج به تهیه پیش درآمدی جهت تدوین دستورالعمل کشوری برای تغذیه بیماران بدحال و نیازمند به توصیه‌های تغذیه‌ای شده است تا کمک شایانی به درک علمی و صحیح از تغذیه سالم در بخش مراقبت‌های ویژه کشورمان شود. خروجی این همکاری تأمین کالری کافی برای بیماران بستری در این بخش، بهبود کیفیت زندگی بیماران و به‌خصوص مبتلایان به اختلالات گوارشی در بخش مراقبت‌های ویژه و نیز مراقبان آن‌ها خواهد شد.

همچنین بخش تازه تأسیس این شرکت سوییسی در راستای پاسخ‌دهی به تقاضای روزافزون جهت داشتن راه‌کارهای تغذیه‌ای ثابت‌شده و علمی، کارگاه‌هایی را در کشورمان برگزار کرده است. در کنگره اخیر مراقبت‌های ویژه، طی مراسمی از "پیش درآمدی بر دستورالعمل کشوری تغذیه در بخش مراقبت‌های ویژه" که با حمایت بخش هلث ساینس نستله تدوین‌شده رونمایی شد. نستله هلث ساینس (Nestlé Health Science) اولین مجموعه‌ای است که با محصول خود پپتامن (Peptamen) ، از پیشرفت نقش تغذیه در درمان بیماران بدحال، در کشورمان حمایت می‌کند. این حمایت‌ها با تمرکز بر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خیریه ازجمله بیمارستان محک و موسسه خیریه بهنام دهش‌پور صورت پذیرفته است.

بخش دیگری از حمایت‌های نستله هلث ساینس (NHS) در جریان تهیه دستورالعمل ذکرشده که توسط اساتید و پزشکان متخصص مراقبت‌های ویژه کشورمان تدوین‌شده است، دعوت از پروفسور رابرت جی. مارتین‌دیل، یکی از جراحان متخصص بخش عمومی و دستگاه گوارش علوم تغذیه از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های پزشکی دنیا بوده است. تمرکز اصلی در این دستورالعمل، تهیه فهرستی از نیازهای غذایی بیماران بستری‌شده در آی سی یو و نیز تأکید بر اولویت تغذیه روده‌ای نسبت به تغذیه وریدی و آغاز هر چه سریع‌تر تغذیه روده‌ای (۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از بستری شدن) است.

نستله هِلث سایِنس با همکاری بیش از ۶۰ شریک پژوهشی خود در سراسر جهان، به تحقیقات پربار علمی خود درزمینه علوم غذایی و استفاده بهینه از تغذیه ادامه می‌دهد و به این وسیله جامعه ایران را در راستای بهبود و افزایش سلامتی جامعه حمایت خواهد کرد. درواقع این نهاد با ارزش‌گذاری بر درک علمی سلامتی و نیازهای وابسته به تغذیه، نه‌تنها در راستای برآوردن نیازهای تغذیه‌ای بیماران و بهبود سطح تغذیه و سلامت جامعه گام برداشته، بلکه کیفیت زندگی آن‌ها را با کاهش طول دوران بستری و همچنین کاهش میزان مرگ‌ومیر بیماران بهبود بخشیده است. این مهم، به‌واسطه فراهم آوردن تغذیه‌ای با کیفت بالا و با پشتیبانی علمی محقق شده است.