پروتئین
پروتئین، مواد مغذی برای عضلات، اعضای بدن، پوست، مو و ناخن را تامین میکند. آنزیمها و هورمونها نیز از پروتئین تشکیل میشوند. سیستم دفاعی بدن، تنها با وجود پروتئین بهترین عملکرد خود را دارد. به همین دلیل، ما باید به میزان کافی پروتئین دریافت کنیم. این امر در مورد کودکان هم صدق میکند. بدن ما برای رشد و عضلهسازی، به مقدار زیادی مواد مغذی نیاز دارد.
منابع پروتئین
شیر، گوشت، ماهی و تخممرغ مهمترین منابع پروتئین محسوب میشوند. مواد غذایی گیاهی مانند غلات، سویا و حبوبات نیز حاوی پروتئین هستند. ترکیبات حیوانی و گیاهی پروتئین برای شما مفید هستند. ترکیبات مفید عبارتند از دانههای غلهای به همراه ماست یا شیر، نان سبوسدار به همراه پنیر و سیبزمینی به همراه تخممرغ.
تنوع خوب است.
دستگاه گوارش ما، در ابتدا پروتئین را از سایر مواد غذایی جدا میکند. سپس پروتئینهای جدا شده را به اجزای ۲۰ نوع اسید آمینه مختلف تفکیک میکند. اسید آمینهها از طریق خون به بخشهای مورد نیاز بدن حمل میشوند. این اسید آمینهها وقتی به بخش مورد نظر میرسند، پروتئین مورد نیاز بدن را تولید میکنند. اگر بخشی از این پروتئین از دست برود، بدن، آن را از بخشهای دیگر تامین میکند. به طور مثال، از ذخایر پروتئین ماهیچهای استفاده میکند.
نکته: رژیم غذایی متنوعی داشته باشید تا بدن شما همیشه به مقدار کافی اسید آمینه داشته باشد.
میزان پروتئین مورد نیاز بدن شما چقدر است؟
بزرگسالان به ازای هر کیلوگرم از وزنشان، روزانه نیازمند تقریباً ۰.۸ گرم پروتئین هستند. اگر وزن شما ۶۰ کیلوگرم باشد، مصرف روزانه حدود ۴۸ گرم پروتئین کافی است.
از آنجایی که کودکان در حال رشد هستند، بر اساس وزنشان نیازمند پروتئین بیشتری نسبت به بزرگسالان هستند. تا زمانی که آنها به طور منظم مقدار کمی گوشت یا ماهی مصرف کنند یا شیر بنوشند و گاهگاهی دانههای غلهای، ماست یا پنیر بخورند، نیاز آنها پوشش داده میشود. اما اگر کودکان شیر و یا حتی پنیر دوست نداشته باشند، راه حل چیست؟ از پوره سیبزمینی برای وعده ناهار آنها استفاده کنید. در میانوعدههای غذایی، پودینگ سمولینا با تمشک را انتخاب کنید. هنگام تهیه این میانوعده، میتوانید مقدار زیادی شیر در آن مخلوط کنید و با این کار، شیر را به صورت پنهان در رژیم غذایی آنها بگنجانید. مصرف زیاد پروتئین، معایبی را برای سلامتی به همراه دارد. پروتئین حیوانی، میتواند حاوی مواد نامطلوبی برای بدن باشد. از جمله این مواد، چربی (کلسترول)، پورین و اسیدهای چرب اشباعشده هستند که در بلندمدت برای سلامتی انسان مضر است.
این صفحه، شامل اطلاعات کلی است و جایگزینی برای توصیههای پزشکی نیست. لطفاً برای اطلاع از توصیههای متناسب با وضعیت شخصی خود، با پزشک مشورت کنید.