کافئین

کافئین یک محرک طبیعی است که در چای، قهوه، کاکائو و نوشابه یافت می‌شود. برخی مواد غذایی گیاهی دیگر مانند گوارانا نیز شامل این ماده هستند. کافئین همچنین به‌طور مصنوعی تولید و به‌عنوان یک ماده افزودنی در "نوشیدنی‌های انرژی‌زا" استفاده می‌شود.

کافئین یکی از رایج‌ترین مواد محرک در جهان است. این ماده، به آسانی و خیلی سریع جذب معده و روده کوچک می‌شود. بنابراین در کل بدن، ازجمله در مغز گردش دارد. کافئین، مانند هر ماده دیگر باید به‌اندازه مصرف شود.

میزان کافئین دریافتی چقدر باید باشد؟

از آنجایی که کافئین یک ماده ضروری در رژیم غذایی روزانه محسوب نمی‌شود هیچ‌گونه توصیه غذایی برای آن وجود ندارد. این در حالی است که تحقیقات نشان می‌دهند مصرف روزانه کافئین تا سقف چهارصد گرم، برای سلامتی بزرگسالان ضرر ندارد. مصرف سه گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم وزن، میزان قابل قبولی برای مصرف روزانه این ماده در بزرگسالان است.

جدول زیر، به شما کمک می‌کند تا میزان کافئین مصرفی خود را از منابع رایج این ماده بدانید.

میزان کافئین دریافتی از غذاها و آشامیدنی‌های رایج مصرفی

 
 میزان وعده مصرفی
 میزان کافئین در هر وعده

منابع طبیعی

 ۴۰ میلی‎لیتر ۷۸ میلی‎گرم

قهوه اسپرسو

۲۵۰ میلی‎لیتر
 ۶۰ - ۸۰ میلی‎گرم
 قهوه فوری

 ۲۵۰ میلی‎لیتر  ۱۰ - ۵۰ میلی‎گرم  
چای

۳۷۵ میلی‎لیتر
 ۵۰ میلی‎گرم
 نوشابه

۲۵۰ میلی‎لیتر
 ۸۰ میلی‎گرم  
نوشیدنی انرژی‎‎زا

 ۲۰ گرم در ۲۰۰ میلی‎لیتر شیر  ۴.۶ میلی‎گرم
شیر کاکائو

 ۲۰ گرم ۱۱ میلی‎گرم

شکلات تلخ

۲۰ گرم
۴ میلی‎گرم

شیرشکلات

این صفحه، شامل اطلاعات کلی است و جایگزینی برای توصیه‌های پزشکی نیست. لطفاً برای اطلاع از توصیه‌های متناسب با وضعیت شخصی خود، با پزشک مشورت نمایید.