کافئین
کافئین یک محرک طبیعی است که در چای، قهوه، کاکائو و نوشابه یافت میشود. برخی مواد غذایی گیاهی دیگر مانند گوارانا نیز شامل این ماده هستند. کافئین همچنین بهطور مصنوعی تولید و بهعنوان یک ماده افزودنی در "نوشیدنیهای انرژیزا" استفاده میشود. کافئین یکی از رایجترین مواد محرک در جهان است. این ماده، به آسانی و خیلی سریع جذب معده و روده کوچک میشود. بنابراین در کل بدن، از جمله در مغز گردش دارد. کافئین، مانند هر ماده دیگر باید بهاندازه مصرف شود.
میزان کافئین دریافتی چقدر باید باشد؟
از آنجایی که کافئین یک ماده ضروری در رژیم غذایی روزانه محسوب نمیشود هیچگونه توصیه غذایی برای آن وجود ندارد. این در حالی است که تحقیقات نشان میدهند مصرف روزانه کافئین تا سقف چهارصد گرم، برای سلامتی بزرگسالان ضرر ندارد. مصرف سه گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم وزن، میزان قابل قبولی برای مصرف روزانه این ماده در بزرگسالان است.
جدول زیر، به شما کمک میکند تا میزان کافئین مصرفی خود را از منابع رایج این ماده بدانید.
این صفحه، شامل اطلاعات کلی است و جایگزینی برای توصیههای پزشکی نیست. لطفاً برای اطلاع از توصیههای متناسب با وضعیت شخصی خود، با پزشک مشورت نمایید.
میزان کافئین دریافتی از غذاها و آشامیدنیهای رایج مصرفی
منابع طبیعی | میزان وعده مصرفی | میزان کافئین در هر وعده |
قهوه اسپرسو | ۴۰ میلیلیتر | ۷۸ میلیگرم |
قهوه فوری | ۲۵۰ میلیلیتر | ۶۰ - ۸۰ میلیگرم |
چای | ۲۵۰ میلیلیتر | ۱۰ - ۵۰ میلیگرم |
نوشابه | ۳۷۵ میلیلیتر | ۵۰ میلیگرم |
نوشیدنی انرژیزا | ۲۵۰ میلیلیتر | ۸۰ میلیگرم |
شیر کاکائو | ۲۰ گرم در ۲۰۰ میلیلیتر شیر | ۴.۶ میلیگرم |
شکلات تلخ | ۲۰ گرم | ۱۱ میلیگرم |
شیرشکلات | ۲۰ گرم | ۴ میلیگرم |