کافئین
کافئین یک محرک طبیعی است که در چای، قهوه، کاکائو و نوشابه یافت میشود. برخی مواد غذایی گیاهی دیگر مانند گوارانا نیز شامل این ماده هستند. کافئین همچنین بهطور مصنوعی تولید و بهعنوان یک ماده افزودنی در "نوشیدنیهای انرژیزا" استفاده میشود.
کافئین یکی از رایجترین مواد محرک در جهان است. این ماده، به آسانی و خیلی سریع جذب معده و روده کوچک میشود. بنابراین در کل بدن، ازجمله در مغز گردش دارد. کافئین، مانند هر ماده دیگر باید بهاندازه مصرف شود.
میزان کافئین دریافتی چقدر باید باشد؟
از آنجایی که کافئین یک ماده ضروری در رژیم غذایی روزانه محسوب نمیشود هیچگونه توصیه غذایی برای آن وجود ندارد. این در حالی است که تحقیقات نشان میدهند مصرف روزانه کافئین تا سقف چهارصد گرم، برای سلامتی بزرگسالان ضرر ندارد. مصرف سه گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم وزن، میزان قابل قبولی برای مصرف روزانه این ماده در بزرگسالان است.
جدول زیر، به شما کمک میکند تا میزان کافئین مصرفی خود را از منابع رایج این ماده بدانید.
میزان کافئین دریافتی از غذاها و آشامیدنیهای رایج مصرفی
میزان وعده مصرفی | میزان کافئین در هر وعده | منابع طبیعی |
۴۰ میلیلیتر | ۷۸ میلیگرم | قهوه اسپرسو |
۲۵۰ میلیلیتر | ۶۰ - ۸۰ میلیگرم | قهوه فوری |
۲۵۰ میلیلیتر | ۱۰ - ۵۰ میلیگرم | چای |
۳۷۵ میلیلیتر | ۵۰ میلیگرم | نوشابه |
۲۵۰ میلیلیتر | ۸۰ میلیگرم | نوشیدنی انرژیزا |
۲۰ گرم در ۲۰۰ میلیلیتر شیر | ۴.۶ میلیگرم | شیر کاکائو |
۲۰ گرم | ۱۱ میلیگرم | شکلات تلخ |
۲۰ گرم | ۴ میلیگرم | شیرشکلات |
این صفحه، شامل اطلاعات کلی است و جایگزینی برای توصیههای پزشکی نیست. لطفاً برای اطلاع از توصیههای متناسب با وضعیت شخصی خود، با پزشک مشورت نمایید.