Sort by
Sort by

تغذیه در بارداری

تغذیه در بارداری

آیا در دوران بارداری می‌توانم سوشی، پنیر خامه‌ای یا استیک نیم‌پز بخورم؟ خیر! از خوردن گوشت خام یا نیمه‌پخته شده، ماهی، غذای دریایی خام یا نیمه‌پخته شده، تخم‌مرغ نیم‌پز و پنیرهای غیرپاستوریزه خودداری کنید.

در ماه‌های اولیه بارداری هنگام صبح احساس تهوع می‌کنید؟ زمانی که از خواب بیدار می‌شوید، مقداری بیسکوئیت ترد(cracker) یا نان تست بخورید و بجای ۳ وعده‌غذای کامل، ۶ وعده‌غذا با حجم کمتر و قابلیت هضم آسان میل کنید.

آیا در دوران بارداری باید به‌اندازه دو نفر غذا بخوریم؟ خیر، یک تصور غلط رایج! غذا خوردن به‌اندازه ۲ نفر، همیشه به معنی داشتن فرزندی سالم‌ با وزنی بیشتر نیست، اما این امر باعث اضافه‌وزن بیشتر برای خود شما می‌شود! بنابراین بجای خوردن غذاهای پرحجم و توجه به کمیت غذا، باید کیفیت غذایی که میل می‌کنید را در نظر بگیرید و غذاهایی سرشار از مواد مغذی را با میزان کالری متعادل انتخاب کنید، از سه ماهه دوم بارداریست که تنها نیاز به افزایش روزانه ۳۰۰ کیلو کالری انرژی خواهید داشت.

فولیک اسید برای رشد طبیعی فرزندتان ضروری است! قبل از تصمیم به باردار شدن یا در اولین ماه بارداری، درباره مصرف فولیک‌اسید با پزشک مشورت کنید. بخاطر داشته‌ باشید، ترکیب سبزیجات برگ‌دار، حبوبات و غلات‌کامل، قابلیت جذب فولیک‌اسید در بدن را افزایش می‌دهد.

در دوران بارداری چه مقدار اضافه‌وزن پیدا می‌کنیم؟ با توجه به وزن شما قبل از دوران بارداری، بین ۸ تا ۱۶ کیلوگرم به وزن بدن اضافه می شود. میانگین آن طی ۹ ماه، ۱۲ کیلوگرم است. همیشه بخاطر داشته ‌باشید که غذاهای مغذی را به مقدار متعادل میل کنید. با انجام این کار سلامت فرزند خود را تضمین می‌کنید و افزایش وزن شما در طول دوره بارداری به میانگین ۱۶-۱۱ کیلوگرم خواهد بود.

آیا نوشیدن قهوه در طول دوره بارداری مضر است؟  با توجه به تحقیقات اخیر، نوشیدنی‌های کافئین ‌دار اگر به‌صورت متعادل مصرف شوند، خطری برای زنان باردار نخواهند داشت. بنابراین می توانید روزانه یک الی دو فنجان قهوه بنوشید. درصورتی‌که قبل از دوران بارداری به نوشیدن قهوه بیشتری عادت داشتید، می‌توانید قهوه بدون کافئین را انتخاب کنید.

اگر سوالات بیشتری در این زمینه دارید، می‌توانید با پزشک یا مشاور تغذیه خود مشورت کنید.