آنتیاکسیدانها
آنتیاکسیدانها، عناصر طبیعی هستند که از سلولهای بدن ما ،در برابر عوامل مخرب، محافظت میکنند. برخی از ویتامینها مثل ویتامین E و مواد گیاهی مکمل، اثر آنتیاکسیدانی دارند. اگر شما از یک رژیم غذایی متوازن، متنوع و مطابق با هرم غذایی پیشنهاد شده پیروی کنید، از منابع فراوان این مواد برخوردار میشوید.
حفاظت از بدن ما
زمانی که تحت استرس و فشار هستیم، یا از دخانیات استفاده میکنیم، یا در حال گرفتن حمام آفتاب هستیم و یا حتی زمانی که به سادگی نفس میکشیم، فرآیندهایی در بدن ما اتفاق میافتند که ما آن را "اکسیداسیون" مینامیم. اکسیداسیون، موادی را تولید میکند که رادیکال آزاد نام دارند.
بدن ما میتواند در برابر مقدار مشخصی از این ترکیبات مضر، مقاومت کند و مانع از آسیبرسانی آنها به سلولها شود. اما وقتی رادیکالهای آزاد، بیش از حد مجاز تولید شوند، به بدن ما آسیب میرسانند. آنتیاکسیدانها به ما کمک میکنند تا از زیان این رادیکالهای آزاد در امان باشیم. آنها فرآیند اکسیداسیون را خنثی کرده و رادیکالهای آزاد را بیضرر میکنند. بدین نحو، آنتیاکسیدانها به حفظ تعادل طبیعی بدن کمک میکنند.
نکتههایی برای تامین سالم آنتیاکسیدانها
متخصصان سلامت، توصیه میکنند که مردم از رژیم غذایی متوازن، رنگارنگ و متنوعی همچون رژیم توصیهشده در هرم غذایی استفاده کنند. این امر، تضمینی بر دریافت میزان کافی آنتیاکسیدانها است.
مواد غذایی | نکات |
میوهها و سبزیجات | بسیاری از آنتیاکسیدانها، در سطح خارجی یا داخلی پوست میوهها موجود هستند. بنابراین، در صورت امکان پوست میوهها را نگیرید. کافی است آنها را زیر آب گرفته و بشویید. یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید. تنوع میوهها و سبزیجات را در این رژیم بگنجانید. در این صورت همیشه بدنتان به میزان کافی آنتیاکسیدان دریافت خواهد کرد. متخصصان تغذیه توصیه میکنند که افراد، روزانه پنج وعده میوه و سبزیجات مصرف کنند. میوهها و سبزیجات فصلی، غنی از ویتامین و بسیار خوشمزه هستند. |
صبحانه غلهای | بسیاری از آنتیاکسیدانها، در سطح خارجی غلات سبوسدار موجود هستند. به همین دلیل، سعی کنید از محصولات تهیه شده از غلات سبوسدار استفاده کنید. این کار همچنین به تامین فیبر مورد نیاز بدنتان نیز کمک خواهد کرد. |
قهوه، چای، کاکائو، شکلات | قهوه سرشار از آنتیاکسیدان است. چای سبز و شکلات داغ نیز منابع جایگزین هستند. انواع شکلات با خلوص بالا، نظیر شکلات تلخ نیز همین ویژگی را دارند. هر چه میزان کاکائو بیشتر باشد، به همان نسبت، مقدار آنتیاکسیدانها بیشتر میشود. |
این صفحه، شامل اطلاعات کلی است و جایگزینی برای توصیههای پزشکی نیست. لطفاً برای اطلاع از توصیههای مناسب با وضعیت شخصی خود، با پزشک مشورت نمایید.