Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

الیگوساکاریدهای شیر مادر (HMO)

شیر مادر بهترین و طبیعی‌ترین غذا برای کودکان است که تمامی انرژی و مواد مورد نیاز نوزاد را در ماه‌های آغازین زندگی او تامین می‌کند. ترکیبات شیر مادر بسیار پیچیده هستند و با نیازهای در حال توسعه شیرخواران تطابق یافته‌اند.

لاکتوز (قند شیر) و لیپید (چربی) اجزای اصلی شیر مادر را تشکیل می‌دهند. یکی دیگر از ترکیبات تشکیل دهنده شیر مادر الیگوساریدها (HMO) هستند که در شیر گاو یافت نمی‌شوند و این یکی از مهمترین تفاوت های شیر مادر با شیر گاو است.  همچنین اچ ام او (HMO) سومین ترکیب فراوان شیر مادر و حتی بیشتر از پروتئین هستند که مقدار آن ها‌ در طول تمام دوره شیردهی متغیر است.

الیگوساکاریدها ترکیبات زیست فعال در شیر مادر هستند که بیش از ۲۰۰ نوع دارند و در آغاز قرن بیستم کشف شده اند. تحقیقات انجام شده در آن دوره منجر به کشف اچ ام او ها (HMO) به عنوان یک ترکیب مهم کربوهیدراتی در تقویت سلامت نوزادان شد.

الیگوساکارید‌های شیر مادر با تقویت فلور میکروبی روده به ایجاد سیستم ایمنی مناسب و کارا در بدن کمک می‌کنند.

در پایان، الیگوساکاریدهای شیر مادر (HMO) بسیار متنوع هستند و از مزایای آن‌ها می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

۱-  کمک به تقویت سیستم ایمنی

۲-  تقویت فراوانی باکتری های مفید روده