Sort by
Sort by
زمان آماده‌سازی ۱۰ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
تعداد وعده ۶ 
دسته‌بندی  ناهار سبک
نوع وعده غذایی ایرانی
سطح هزینه موردنیاز متوسط
سطح مهارت موردنیاز آسان

 

مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده
  • نصف قاشق‌ چای‌خوری فلفل سیاه
  • ۱۰ گرم مرزه خشک‌شده و خرد‌شده
  • ۱ عدد پیاز متوسط (۱۵۰ گرم) به‌صورت نگینی خرد شود
  • ۱ قاشق غذاخوری (۱۲گرم) روغن آفتابگردان
  • ۵۰۰ گرم کلم سبز، به قطعات درشت ۱ ساتی‌متری خرد شود
  • ۱ ساشه چاشنی پلویی مگی
  • ۵۰ گرم گشنیز خردشده تازه
  • ۵۰ گرم برگ جعفری خردشده
  • ۵۰ گرم تره خردشده تازه
  • ۵۰ گرم شوید خردشده
  • ۱۰ گرم ترخون تازه خردشده
  • ۲ پیمانه برنج باسماتی خیس‌شده به مدت ۱ ساعت

طرز تهیه:

۱- گوش چرخ‌کرده، فلفل سیاه و مرزه را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس گوشت‌ها را در شکل و اندازه دانه‌های فندق شکل بدهید و داخل یک ماهیتابه گود با روغن تفت دهید تا رنگ قهوه‌ای بگیرند، سپس مواد را از روی حرارت بردارید.

۲-  پیازها را درون همان ماهیتابه تفت دهید تا نرم شوند اما رنگ قهوه‌ای به خود نگیرند، سپس کلم را به مواد اضافه کرده و روی حرارت متوسط بپزید تا نرم شوند.

۳- چاشنی پلو مگی و سبزیجات معطر‌( گشنیز، جعفری،‌ شوید و ترخون) را به ماهیتابه اضافه کنید. مواد را به آرامی روی حرارت متوسط مخلوط کنید و به مدت‌ ۲ تا ۳ دقیقه حرارت دهید.

۴- در همین حال یک ظرف بزرگ از آب را بجوشانید و برنج را داخل آن ریخته و تا زمانی که نرم شوند بپزید و آبکشی کنید، سپس نیمی از برنج پخته شده را درون ظرف دیگری بریزید، نیمی از گوشت‌های پخته و کلم را روی آن بریزید،‌ سپس باقی گوشت و کلم‌ها را به آن اضافه کنید. درب ظرف را ببندید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت کم بپزید تا برنج کاملا پخته شود و طعم کلم و سبزیجات معطر را به خود جذب کند.

۵- به آرامی برنج را در بشقاب ریخته و همراه با ماست یا سالاد میل کنید.