طرز تهیه کلم پلو

زمان آمادهسازی | ۱۰ دقیقه |
زمان پخت | ۶۰ دقیقه |
تعداد وعده | ۶ |
دستهبندی | ناهار سبک |
نوع وعده غذایی | ایرانی |
سطح هزینه موردنیاز | متوسط |
سطح مهارت موردنیاز | آسان |
مواد لازم
- ۵۰۰ گرم گوشت چرخکرده
- نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ۱۰ گرم مرزه خشکشده و خردشده
- ۱ عدد پیاز متوسط (۱۵۰ گرم) بهصورت نگینی خرد شود
- ۱ قاشق غذاخوری (۱۲گرم) روغن آفتابگردان
- ۵۰۰ گرم کلم سبز، به قطعات درشت ۱ ساتیمتری خرد شود
- ۱ ساشه چاشنی پلویی مگی
- ۵۰ گرم گشنیز خردشده تازه
- ۵۰ گرم برگ جعفری خردشده
- ۵۰ گرم تره خردشده تازه
- ۵۰ گرم شوید خردشده
- ۱۰ گرم ترخون تازه خردشده
- ۲ پیمانه برنج باسماتی خیسشده به مدت ۱ ساعت
طرز تهیه:
۱- گوش چرخکرده، فلفل سیاه و مرزه را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس گوشتها را در شکل و اندازه دانههای فندق شکل بدهید و داخل یک ماهیتابه گود با روغن تفت دهید تا رنگ قهوهای بگیرند، سپس مواد را از روی حرارت بردارید.
۲- پیازها را درون همان ماهیتابه تفت دهید تا نرم شوند اما رنگ قهوهای به خود نگیرند، سپس کلم را به مواد اضافه کرده و روی حرارت متوسط بپزید تا نرم شوند.
۳- چاشنی پلو مگی و سبزیجات معطر( گشنیز، جعفری، شوید و ترخون) را به ماهیتابه اضافه کنید. مواد را به آرامی روی حرارت متوسط مخلوط کنید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه حرارت دهید.
۴- در همین حال یک ظرف بزرگ از آب را بجوشانید و برنج را داخل آن ریخته و تا زمانی که نرم شوند بپزید و آبکشی کنید، سپس نیمی از برنج پخته شده را درون ظرف دیگری بریزید، نیمی از گوشتهای پخته و کلم را روی آن بریزید، سپس باقی گوشت و کلمها را به آن اضافه کنید. درب ظرف را ببندید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت کم بپزید تا برنج کاملا پخته شود و طعم کلم و سبزیجات معطر را به خود جذب کند.
۵- به آرامی برنج را در بشقاب ریخته و همراه با ماست یا سالاد میل کنید.