تنوع در تغذیه
نکاتی برای داشتن تنوع غذایی در رژیم غذایی روزانه
آیا امکان دارد یک نوع غذا تمام مواد مغذی ضروری را تامین کند؟ نه ممکن نیست!
تنها راه برای دریافت تمامی مواد مغذی مورد نیاز این است که روزانه غذاهای متنوعی از گروههای غذایی مختلف انتخاب کنید.
آیا حدف ناهار از وعدههای غذایی ایده خوبی است؟ نه اینطور نیست!
این کار باعث میشود که آنقدر احساس گرسنگی کنید که تا هنگام بعدازظهر، میانوعدههای ناسالم بیشتری بخورید. همچنین مواد مغدی بسیاری را از دست خواهید داد.
آیا شما هم مثل دیگران به غذای خاصی علاقه دارید و ترجیح می دهید بیشتر اوقات غذای موردعلاقه خود را میل کنید؟
هر روز با انتخاب وعدههای غذایی متنوع، عادات غذایی خود را تغییر دهید! یک روز از گوشت استفاده کنید، روز دیگر از مرغ، روزهای بعدی ماهی، حبوبات و ... را در وعدههای غذایی خود بگنجانید.
ماهی! برای بهبود سلامتی ۲ تا ۳ بار درهفته از ماهی استفاده کنید!
لوبیا قرمز و لوبیا سفید، نخود، عدس و باقالا را دو بار در هفته در غذاهای مورد علاقه خود بهکار ببرید. چرا؟
زیرا این حبوبات غنی از مواد مغذی هستند، خصوصا فیبر محلول که باعث کاهش سطح کلسترول خون میشود.
وعده غذایی متعادل با مقدار مناسب!
برای اینکه وعده غذایی ترکیبی متعادل داشته باشد، وعده غذایی را به ۳ قسمت تقسیم کنید: نیمی از بشقاب را با سبزیجات خام یا پخته پر کنید، ۱/٤ آن را با گوشت، مرغ یا ماهی و باقی آن را به کربوهیدراتهایی مثل برنج، پاستا یا سیبزمینی اختصاص دهید.
هنگام بعدازظهر احساس گرسنگی میکنید؟
میانوعدهای سالم مانند شیرموز یا یک لقمه نان و پنیر یا یک کاسه ماست میوه ای خانگی میل کنید! این میانوعده ها باعث رفع احساس گرسنگی می شوند، مواد مغذی مورد نیاز شما را تامین میکنند و باعث میشوند تا هنگام شام پرخوری نکنید.
هنگام ناهار زمان کافی برای خوردن وعده کامل غذایی ندارید؟
یک ساندویچ سالم هم میتواند شما را سیر کند! نان غلات کامل را انتخاب کنید و آن را با پنیر سفید، بوقلمون، مرغ خردشده یا ماهی تن پر کنید و روی آن مقداری زیادی سبزیجات بریزید. ساده و مغذی!
دفعه بعد که به سوپرمارکت میروید، برچسب روی محصول را بررسی کنید و برای سلامت بیشتر محصولاتی که چربی، کلسترول، شکر و نمک کمتری دارند را انتخاب کنید.
گوشت را نازکتر ببرید!
تمام چربی موجود که روی گوشت قرمز دیده میشود را جدا کنید و همچنین برای داشتن قلب و بدنی سالم، مرغ را بدون پوست بپزید.