توانمندسازی زنان
ما باور داریم که برابری جنسیتی، حقوق زنان، آموزش زنان و دختران در سراسر جهان و توانمندسازی آنها در جهت ایجاد ارزش مشترک برای کسبوکارمان و جامعه ضروری است.
زنان نیاز دارند شنیده شوند و ما نه تنها میخواهیم که حرفهایشان را بشنویم، بلکه صدایشان را به گوش همه خواهیم رساند.ساندرا مارتینز، مدیر کسبوکار جهانی نستله در بخش شیرینی و شکلات
ما باور داریم که شیوههای متفاوت تفکر، مکمل یکدیگرند و منجر به اتخاذ تصمیمهای بهتری میشوند. به عبارت دیگر، توازن جنسیتی به کسبوکار معنا میبخشد.
بنابراین ضروری است که از افزایش حضور و سهیم شدن زنان در زنجیره ارزش به شیوهای پایا حمایت کنیم.
در تلاش برای غلبه بر برخی چالشهای پیش روی زنان نظیر منابع مالی محدود، شکافهای دانشی و دسترسی به اعتبار و وام، طرحهای ابتکاری متعددی برای ارتقای آموزش و بهبود حرفهای زنان، همراستا با اهداف توسعهای هزاره جدید سازمان ملل، توسعه دادهایم.
کامفورت دورکوتسو، فروشنده قهوه
کامفورت دورکوتسو 31 سال سن دارد و در غنا زندگی میکند. وی در سال 2012 به برنامه فروش خیابانی «کسبوکار شخصی من» در بخش نستله پروفشنال پیوست و به فروش قهوه به عابرانی که صبح زود از منزل خارج میشدند، پرداخت. با درآمد حاصل از این کار، وی قادر به نگهداری از مادر، خواهرها، برادرها و خواهرزاده خویش است که پس از مرگ خواهرش، مراقبت از او را بر عهده گرفت. "من توانستم آپارتمانی اجاره کنم و مشتاقانه تلاش میکنم پول کافی برای ساخت مغازه خودم پسانداز کنم." او میگوید: "زمان اوج فروش قهوه، صبح زود است، بنابراین در ادامه روز میتوانم به مدرسه بروم یا در کسبوکارهای دیگر شرکت کنم. کار سختی است، اما ارزشش را دارد."
سامانتا آلیدو، کشاورز
سامانتا آلیدو 40 ساله است و به پرورش ذرت و برداشت از درخت قلم میپردازد. او در منطقه گوشی در شمال غنا زندگی میکند. او یکی از بیست و چهار هزار کشاورز زنی است که از طریق طرح بهبود کیفیت غلات نستله در مورد شیوههای کشاورزی بهتر آموزش دیدهاست. او با استفاده از مشاورههایی که از کارشناسان کشاورزی ما دریافت کردهبود، توانست تولید محصول خود را به بیش از 2 برابر افزایش دهد. او میگوید: "تاثیر این کار بر جامعه بسیار زیاد بودهاست. حالا میتوانم هزینه تحصیل کودکانم را بپردازم و برای آنها لباس فرم مدرسه تهیه کنم. حالا حتی درآمدی مازاد بر مخارجم نیز دارم."
دونا پنها، فروشنده
دونا پنها 74 سال سن دارد و در سائوپائولو برزیل زندگی میکند. وی سرپرست و نانآور اصلی خانواده خویش است. او صبحها از خانوادهاش مراقبت میکند و بعدازظهرها در چارچوب برنامه آته وسه (até Você) نستله به فروش خانه به خانه محصولات میپردازد. وی با شرکت در این برنامه، درآمد خود را 2 برابر کرده و توانسته خانهاش را از یک اتاق خوابه به چهار اتاق خوابه گسترش دهد. حالا که توانسته خانه خود را بهبود ببخشد و بچههایش نیز به بلوغ رسیدهاند، سعی دارد شرایط بهتری برای نوه خود فراهم کند، تا وی بتواند فرصتهای بیشتری در آینده داشته باشد. او میگوید: "من توانستم با نستله رشد کنم.»
آگاته وانیر، مدیر تعاونی
آگاته وانیر، مدیر یک تعاونی کاکائو به نام کوپاز در شهر دیوو در مرکز غربی ساحل عاج است. آگاته، رهبری کمپینی را بر عهده داشت که نشان میداد همکاری زنان در کشت کاکائو نهتنها برای خانوادههای آنها، بلکه برای کل کشور مفید است. در سال 2010، تعاونی ششصد نفره او، به طرح کاکائو نستله پیوست. شرکت نستله برای آنها نهالهای کاکائوی پرمحصول و مقاوم در برابر بیماری و نیز کمکهای فنی فراهم کرد. این تعاونی از حمایت شرکت نستله برای خرید کامیون حمل دانههای کاکائو نیز برخوردار شد. او میگوید: "در فرهنگ ما، کشت کاکائو مختص مردان است. ما برای حقوق خود برای داشتن تکهای زمین جنگیدیم و طرح کاکائو نستله از ما حمایت کرد."
سالی کنه، فروشنده محصولات آشپزی
سالی کنه 33 ساله است و در بازار آزاد آبوبو در ابیجان واقع در ساحل عاج، به فروش ادویه مشغول است. چند سال پیش، پس از مرگ ناگهانی پدرش، خانواده سالی با مشکلات مالی مواجه شدند. او مجبور به ترک مدرسه برای کمک به مادرش در کسبوکار خانوادگیشان شد. در 25 سالگی او مدیریت کامل این کسبوکار را بر عهده گرفت. سالی یکی از شرکتکنندگان فعال برنامه «کاروان آشپزی» مربوط به برند مگی شرکت نستله شد. این کار به او امکان داد شیوههای طبخ سالم غذا را ترویج دهد و مشتریان جدیدی به دست آورد. او میگوید: "حالا میتوانم تحصیلات مناسبی برای دخترم فراهم کنم."
آلیشیا بداکاراتز،کارآفرین
آلیشیا بداکاراتز یک آشپز 55 ساله است که از طریق فروش محصولات ویژه خود به جوامع محلی، درآمد مضاعفی دارد. وی کسبوکار خود را از فروش سالاد میوه در خیابان و آماده کردن ساندویچ برای کارکنان یک شرکت تاکسیرانی در نزدیکی خانه خود، آغاز کرد. او پس از شرکت در برنامه «ریکو نگوشیو» (Rico Negocio) شرکت نستله، با ارایه خدمات به بسیاری دیگر در همسایگی، کسبوکار خود را گسترش داد. از طریق این برنامه که تجارت، آشپزی، تغذیه و ایمنی مواد غذایی را آموزش میداد، آلیشیا یاد گرفت که چگونه نحوه بستهبندی و ارایه محصول خود را تغییر دهد. با این کار توانست تولید خود را سه برابر کند. او میگوید: "این برنامه در خلق دستورهای جدید آشپزی و گسترش محصول، به من کمک کرد."
کران ذوالفقار، کارگر دامداری
کران ذوالفقار 19 ساله قصد ادامه تحصیل داشت. اما پس از جراحی قلب پدرش، مسئولیت مراقبت از خانواده و تامین تحصیلات خواهرها و برادرهایش به او واگذار شد. او در برنامه توسعه لبنی نستله شرکت کرد تا در مورد اصول اولیه مراقبت از سلامت دام و توسعه مهارتهای مرتبط نظیر واکسیناسیون دام بیاموزد. پس از این آموزش، وی به سایر روستاییان در کنترل و بررسی سلامت دامهایشان کمک میکرد. وی امیدوار است در آینده در رشته مدیریت و مراقبت از سلامت دام تحصیل کند. او میگوید: "من در این برنامه شرکت کردم چرا که میدانستم افزایش درآمد به نفع خانواده و جامعهام است."
نقش نستله در این توانمندسازی
در سال 2013، ما به اصول توانمندسازی زنان پیوستیم. این اصول مجموعهای از هفت قدم است که کسبوکارها میتوانند در راستای برابری جنسیتی و توانمند ساختن زنان از آن بهره ببرند تا زنان در سه حیطه اصلی زندگی اقتصادی شامل محل کار، بازار و جامعه حضور کامل داشته باشند، مطابق طرح زیر:
در مارس 2015، ما متعهد به حمایت از برنامه #تکیهبریکدیگر شدیم. این برنامه یک کمپین آگاهیبخشی عمومی است که توسط شری سندبرگ از فیسبوک، بنیانگذار LeanIn.org آغاز شد. تمرکز این کمپین بر مردها و نقش آنها در دستیابی به برابری جنسیتی است.
ما مخالف شعار دادنهای مصنوعی هستیم، از اقدامات استراتژیک برای ترویج توازن جنسیتی طبیعی حمایت کرده و کسب مقام توسط شایستهترین فرد را ترویج میدهیم.
اصول توانمندسازی زنان
- ایجاد مقامی عالیرتبه در شرکت برای برابری جنسیتی
- رفتار عادلانه با تمامی مردان و زنان در محل کار شامل احترام و حمایت از حقوق بشر و عدم تبعیض
- حصول اطمینان از سلامتی، ایمنی و تندرستی تمامی کارکنان مرد و زن
- ترویج آموزش، تعلیم و توسعه حرفهای برای زنان
- بکارگیری فعالیتهای بازاریابی، زنجیره تامین و روشهای توسعه شرکت که به زنان قدرت میدهد.
- ترویج برابری از طریق پیشگامیها و حمایتهای اجتماعی
- اندازهگیری و گزارشدهی عمومی از روند پیشرفت در دستیابی به برابری جنسیتی