مراقبتهای تغذیهای از سلامت خود و خانواده
سرپرستان خانواده، زمانی که شادی تمام اعضای خانواده را مشاهده میکنند، حس خوب انجام وظیفه، به بهترین نحو را دارند. اینها، اولین کسانی هستند که بهترینها را برای خانواده انتخاب میکنند، خصوصا زمانی که همه اعضای خانواده بیشترین وقت خود را صرف کار، مطالعه، غذا خوردن و انجام کارهای خانه میکنند. حجم کاری مراقبین خانواده در راستای برطرف کردن نیازهای اعضای خانواده، قطعا افزایش مییابد. از جمله این نیازها میتوان به خرید مواد غذایی، افزایش دفعات نظافت منزل و تهیه وعدههای غذایی اشاره کرد. با وجود این روتینهای زندگی، عموما سرپرستان خانواده وقت کمتری جهت رسیدگی و مراقبت از خود دارند. در این مقاله قصد داریم نکات ساده و در عین حال کمک کنندهای را با سرپرستان خانواده که بیشتر وقت خود را صرف شادی و سلامت باقی اعضای خانواده میکنند، در میان بگذاریم تا بتوانند رفتارهای سالم بیشتری را ترویج داده و خانواده شادتری داشته باشند.
تغذیه: تهیه غذا و تغذیه اعضای خانواده یکی از مهمترین وظایف سرپرستان خانواده است.
در اینجا به چند نکته جهت مراقبت از خود و سبک زندگی سرپرستان اشاره میکنیم.
- توجه به میانوعدههای سالم: زمانی که همه اعضای خانواده در خانه هستند، علاوه بر وعدههای غذایی اصلی، تهیه میانوعدههای سالم نیز، برای شما بسیار مهم است. اما توجه داشته باشید که شیرینیها و نوشیدنیهای شیرین، میزان کالری مصرفی شما را افزایش میدهند. پیشنهاد ما به شما این است که از بین میانوعدههای مختلف، به دنبال میانوعدههای سالمی باشید که به راحتی آماده میشوند. میانوعدههایی که همچنین میتوانند شما را برای مدت طولانیتر سیر نگه دارند. به عنوان مثال، میتوانید از موارد زیر استفاده کنید: میوههای فصلی با قند پایین: لیمو، تمشک، شاهتوت، توت فرنگی، گریپ فروت، کیوی، نارنگی و...
- آجیل و غلات مانند فندق: این خوراکی ها نه تنها میتوانند شما را برای مدتی طولانی سیر نگه دارند، بلکه حاوی مواد مغذی مانند ویتامینها، مواد معدنی و فیبرهایی هستند که برای سلامتی بسیار مفید هستند. این خوراکیها همچنین آنتیاکسیدانهایی دارند که به سلامت پوست نیز بسیار کمک میکنند. با این حال، توجه کنید که باید از مصرف آجیلهای بو داده و چاشنیدار پرهیز کنید. مقدار مصرف توصیه شده، حدود یک مشت آجیل در روز است.
- غلات گندم کامل: با توجه به زمان کم و برنامههای شلوغ روزمره، این ماده غذایی به سرپرستان خانواده این امکان را میدهد، که به راحتی از آن برای وعده صبحانه استفاده کنند. آمادهسازی این غلات در کمترین زمان ممکن امکانپذیر است و باعث میشود همه افراد خانواده بتوانند از آن لذت ببرند. همچنین، با توجه به فیبر بالای موجود در غلات، میتواند به مدت طولانی به شما احساس سیری بدهد و همچنین به بهبود عملکرد روده کمک کند.
از کارهای روزانه فاصله گرفته و زمانی را به غذا خوردن همراه خانواده اختصاص دهید.
بیشتر اوقات، سرپرست خانواده پس از اینکه تمام اعضا غذای خود را خوردند، غذا میخورد. این امر از آنجا ناشی میشود که آنها مجبورند غذا را آماده کنند و پس از اتمام صرف غذا، میز و ظروف را جمع آوری و آشپزخانه را مرتب کنند. این مسئله باعث میشود که سرپرست خانواده نتواند در زمان مناسب و همراه با بقیه اعضا، غذا بخورد. این وضعیت منجر به تأثیرات منفی بر سیستم گوارش میشود و احتمالاً باعث اختلالات متابولیکی میگردد. همچنین، گاهی مشاهده میشود که سرپرست خانواده برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی، باقیمانده غذا را مصرف میکند، که این عمل باعث افزایش وزن غیرضروری در آنها می گردد. توصیه ما به سرپرستان این است که صرف غذا را در کنار خانواده خود، در اولویت قرار دهند و سپس با برنامهریزی صحیح، کارهای پس از صرف غذا را انجام دهند.
با رعایت نکات ساده تغذیه و تهیه غذاهای سالم، سرپرستان خانواده میتوانند به سلامتی خود و اعضای خانواده کمک شایان توجهی کنند. مراقبت از سلامتی و رسیدگی به نیازهای خود، بهبود سبک زندگی و شادابی خانواده را به همراه دارد. با اختصاص زمان به غذا خوردن و توجه به میانوعدههای سیرکننده، سلامتی خانواده را تقویت کنید.