چگونه ایمنی مواد غذایی را تضمین می کنیم؟
کیفیت و ایمنی محصولات، مهمترین اولویت ما است. در این مقاله به برخی از اقداماتی که برای تضمین ایمنی محصولات شرکت نستله انجام میدهیم، اشاره کردهایم.
مواد اولیه
رویکردی که ما در قبال ایمنی مواد غذایی اتخاذ کردهایم، تمامی زنجیره تامین را - که از کشاورزان و تامینکنندگان آغاز میشود - در بر میگیرد. ما برای تضمین تامین مواد خام باکیفیت و ایمن، فرآیندهای سختگیرانه تدارکات و ارزیابی را اعمال میکنیم. این اقدامات شامل تعیین مشخصات مواد مورد استفاده و بررسی آنها برای مطابقت با آخرین دستاوردهای علمی و مقررات موجود میشود. اگر این موارد مطابق با معیاریهای ما نباشند، ما از این مواد استفاده نخواهیم کرد.
آمادهسازی
تمامی امکانات تولیدی ما، در سراسر دنیا، در راستای تضمین تولید محصولات با بالاترین کیفیت و استانداردهای ایمنی طراحی شدهاند. این معیارها و شیوه طراحی، در راستای جلوگیری از ورود مواد خارجی به محصولات، مدیریت مواد حساسیتزا (آلرژنها) و کنترل آفات و حشرات انجامشدهاند. کارخانههای ما بر اساس پیشنیازهای دقیق ساختهشدهاند، این پیشنیازها شامل معیارهای تامین آب ایمن و پاکیزه، تصفیه هوا و هر مادهای که با مواد غذایی ارتباط پیدا میکنند، میشوند.
ما جریان ورود و خروج مواد اولیه محصولات از کارخانه را بهدقت مدیریت میکنیم تا جدایی مواد خام و مواد غذایی آمادهشده را تضمین کنیم. کارخانههای ما بخشهای مجزا، تجهیزات و ابزارهای مشخصی را برای مواد مختلف استفاده میکنند تا از آلودگی و ترکیبشدن مواد خارجی با محصولات جلوگیری کنیم. ما در هر مرحله از تولید، اصول معتبر بهداشت و پاکیزگی را رعایت میکنیم و کارکنان ما برای رعایت کامل پروتکلهای بهداشت مواد غذایی، آموزش دیدهاند.
فرآوری
فرمولها و روشهای تهیه و فرآوری محصولات، بهصورت علمی طراحی شدهاند تا محصولاتی ایمن و مغذی را ارائه دهیم. برای مثال، ما محصولاتمان را برای فراهم کردن منابع مغذی مناسب و پایدار مواد غذایی و جلوگیری از آسیب ناشی از کبمود یا استفاده بیش از حد از ترکیبات ارائه میدهیم. ما مواد غذایی را در دمایی بهینه فرآوری میکنیم تا ارزش غذایی آن را حفظ کنیم و میکروارگانیسمهای مضر را برای جلوگیری از ایجاد آلودگی شیمیایی حذف کنیم.
آزمایش
قبل از این که محصولات ما از کارخانه خارج شوند، برای تضمین ایمنی مصرف، مورد آزمایش «خروج مثبت» قرار میگیرند. ما در شرکت نستله سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون آزمایش انجام میدهیم که شامل آزمایش ترکیبات مضر یا میکروارگانیسمهای مورداستفاده در محصولات، محیط فعالیت و محصولات نهایی ارائه شده به بازار میشوند تا مطابقت محصولات با استانداردهای داخلی و خارجی را تایید کنیم.
ما محصولات را برای بررسی ایمنی آنها آزمایش نمیکنیم، بلکه آزمایشها برای تایید ایمنی موجود، انجام میشوند. ما معیارهای دقیق و یکپارچهای را برای کنترل و تضمین ایمنی در نظر میگیریم، تا زمانی که به مراحل پایانی آزمایش میرسیم، از اطمینان کافی برای ایمنی محصول نهایی برخوردار باشیم.
بستهبندی و حملونقل
زمانی که محصولات از کارخانه خارج میشوند، از ارسال و رسیدن محصولات به مقصد خود، با شرایطی مناسب، اطمینان حاصل میکنیم. همچنین برای محصولات منجمد و سرد نیز، از حفظ دمای مناسب برای حمل و نگهداری آنها اطمینان حاصل میکنیم.
بستهبندی نقشی حیاتی در ارائه محصولات به مصرفکنندگان در وضعیتی مناسب و ایمن دارد. همچنین بستهبندیها اطلاعاتی واضح درباره چگونگی آمادگی، شرایط نگهداری و استفاده از محصول را همراه با اطلاعات مربوط به ترکیبات غذایی و مواد حساسیتزا به مصرفکنندگان ارائه میدهند. ما از صحت تاریخ مصرف و انقضای محصولات خود اطمینان حاصل میکنیم تا مصرفکنندگان از تاریخ مناسب برای مصرف و انقضای آن آگاه شوند. این کار از تولید پسماند اضافی نیز جلوگیری میکند.
همچنین بستهبندی به ردیابی زنجیره تامین و تولید محصولات کمک میکند. ما از کدهای منحصربهفردی برای بسته محصولات استفاده میکنیم تا اطلاعات لازم درباره زمان تولید، ترکیبات مورد استفاده و محل تامین این ترکیبات را بدست بیاوریم. هرچه زودتر از مشکلات احتمالی آگاه شویم، بهتر میتوانیم مسائل را مدیریت کنیم و از مشکلات جلوگیری کنیم.
ایمنی موادغذایی هرگز امری ثابت نیست.
انتظارات، قوانین و دانش علمی ما تغییر میکنند. به همین دلیل ما پیوسته فرآیندهای مختلف تولید را بهبود میبخشیم و تخصص خود را با جوامع صنعتی، مقامات و مصرفکنندگان به اشتراک میگذاریم.
علم و دانش ایمنی
قابلیت ارزیابی و اندازهگیری عوامل خطرآفرین برای سلامت و مواد میکروبیولوژیک و شیمیایی خطرناک، امری اساسی در تولید محصولاتی ایمن است. ما در شرکت نستله از روشهای پیشرفته و بهروز تحلیلی و رویکردهای نوین مدیریت داده، برای برآورد و مدیریت عوامل خطرآفرین استفاده میکنیم. از آنجایی که این موضوعات بهسرعت دستخوش تغییر میشوند، ما تحولات علمی را بهدقت دنبال کرده و در آن مشارکت میکنیم. همچنین ما در زمینه فناوریهای نوین تحقیق میکنیم تا از بهروزترین و بهترین رویکردهای علمی، برای کمک به ایمنی محصولات خود استفاده کنیم.
ایمنی با طراحی در بخش تحقیق و توسعه
تولید محصولات جدید ممکن است به ترکیبات جدید، روشهای استفاده جدید برای ترکیبات قدیمی یا تکنولوژی جدید فرآوری و شرایطی متفاوت نیاز پیدا کند. قبل از ارائه هر محصول، ما از مطابقت آن با قوانین و معیارهای ایمنی، مطمئن میشویم.
تمامی عوامل خطرآفرین شیمیایی و میکروبیولوژیکی شناسایی شدهاند و بهصورت علمی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. ارزیابی ایمنی مواد غذایی در مرحله تولید محصول جدید انجام میشود و با تکیه بر «طرح ایمنی» سلامت محصولات را تضمین میکنند. این اقدامات مبنایی برای ایجاد استراتژیهای آزمایش ایمنی هستند که در راستای معیارهای قانونی انجام میشوند و با ارائه مشخصات محصولات که از طریق برنامههای مدیریت عملیاتی انجام میشوند، تولید محصولات ایمن برای مصرفکنندگان در سراسر دنیا را تضمین میکند.