چرخه حیات محصول
مدیریت محیط زیستی پایا
هدفی که نستله برای محصولاتش در نظر دارد، تنها محدود به خوشمزگی و سالم بودن آنها نمیشود. ما در نستله معتقدیم که محصولاتمان باید در امتداد زنجیره خود، تأثیرات مثبتی نیز بر محیط زیست داشته باشند. لذا بهمنظور بهبود عملکرد زیستمحیطی محصولاتمان، لازم میدانیم از آغاز فرایند تولید، تأثیرات زیستمحیطی آنها را مورد ارزیابی قرار داده و بهبود بخشیم. این امر، مستلزم داشتن درک بهتر و واضحتری از تأثیرات زیستمحیطی چرخه حیات محصولاتمان، از تولید محصولات کشاورزی گرفته تا ذخیرهسازی مواد اولیه تا آنچه در پایان زندگی این محصول رخ میدهد، است.
بهمنظور درک بهتر عملکرد محصولات غذایی و آشامیدنی در امتداد زنجیره ارزشیشان، از مزرعه تا زمانی به در دست مصرفکننده می رسد و بعد از آن، ما از یك شیوه علمی ارزیابی كه «سنجش چرخه حیات محصول» و یا Life Cycle Assessment (LCA) خوانده میشود، استفاده میکنیم. این شیوه بر حفظ آب، بهرهوری بهینه و مسئولانه از منابع طبیعی، حفاظت از تنوع زیستی، کاهش انتشار گازهای گلخانهای، تطبیق با تغییرات اقلیمی و کاهش زباله متمرکز است. این رویکرد، در تصمیمگیریهای ما نقش بهسزایی دارد و کمک میکند بهطور مداوم عملکرد زیستمحیطی خود را بهبود بخشیم. این شیوه همچنین ما را قادر خواهد ساخت تا در مقابل علاقه رو به رشد ذینفعان در حوزه عملکرد زیستمحیطی محصولات غذایی و آشامیدنی پاسخگو باشیم. بعلاوه، این رویکرد شواهد معتبری در حوزه حمایت از ارتباطات خاص زیستمحیطی و ادعاهای بازار برای ما فراهم میسازد.
شناسایی و پرداختن به مسائل کلیدی زیستمحیطی
ما یافتههای حاصل از فرآیندهای سنجش چرخه حیات محصولات (LCA) را از طریق پروفایل های پایداری دسته های محصولات نستله (Nestlé Category Sustainability Profiles)، را بهصورت داخلی به اشتراک میگذاریم. این پروفایلها را میتوان خلاصهای دانست از حوزههایی که تأثیرات قابلتوجهی بر محیط زیست دارند. این نقاط و حوزهها، براساس شاخصهای زیستمحیطی؛ از قبیل، انتشار گازهای گلخانهای و آب مصرفی – مشخص و معرفی میشوند. بعلاوه این پروفایلها، بیانگر اقداماتی است که ما در راستای بهبود عملکرد زیستمحیطی فعالیتهایمان در طول زنجیره ارزشی خود انجام میدهیم. در سال ۲۰۱۵، تمامی دستههای محصولات خود را با استفاده از فرآیندهای LCA مورد بررسی و ارزیابی قرار دادیم و برای ۱۵ مورد از این دستههای ارزیابی شده، پروفایل پایداری دسته های محصولات نستله تشکیل داده و ثبت کردیم.
توسعه پایا با طراحی
تمامی محصولات جدید ما، با استفاده از EcodEX (ابزاری مربوط به اكو-دیزاین که مبتنی است بر شیوه LCA) به لحاظ پایداری زیستمحیطی، مورد ارزیابی قرار میگیرند. EcodEX، تیمهای تولید را قادر میسازد تا خیلی سریعتر، عملکرد زیستمحیطی محصولات را در همان مراحل اولیه طراحی مورد ارزیابی قرار دهند. این ابزار با مدنظر داشتن 5 شاخص اثرات زیستمحیطی، با استفاده از دادهها و اطلاعات مختص به صنایع غذایی، این امکان را به ما میدهد تا حالات مختلف را با یکدیگر مقایسه کنیم. میتوان با استفاده از این ابزار، تأثیرات کلی زیستمحیطی یک محصول غذایی بستهبندی شده را در طول زنجیره ارزشی آن، از تأمین مواد اولیه موردنیاز این محصول گرفته تا پایان چرخه حیات آن، موردبررسی و ارزیابی قرارداد. در حال حاضر EcodEX در ۳۰ مورد از تأسیسات و مراکز R&D (100 درصد از حوزه کاری) مورداستفاده قرار میگیرد – بدین معنا که ۹۶% از کل سازمانها و مراکز R&D از این ابزار استفاده میکنند. در پایان سال ۲۰۱۵، ۶۱۴۷ پروژه و ۱۷۷۲۴ حالت را با استفاده از اکو دیزاین مختص نستله واترز (Nestlé Waters) از قبیل؛ PIQUET، EcodEX و GEF (ردپای جهانی زیستمحیطی) ارزیابی کرده و توسعه دادیم.
سیستم رتبهبندی اجباری
ما از یک سیستم ردهبندی و امتیازدهی اجباری زیستمحیطی برای تمامی محصولات و فرآیندهای تولید خود استفاده میکنیم. این سیستم از یک مقیاس ۵ نمرهای برای ارزیابی تأثیرات بالقوه مثبت و منفی استفاده میکند. این سیستم برای اطلاعرسانی هرچه سریعتر و افزایش آگاهی هرچه بیشتر ما در مراحل اولیه تصمیمگیریهایمان– یعنی زمانی که پروژهای وارد مرحلهی تولید میشود – طراحی شده است.