تولید
تولید شامل تمامی فرآیندهایی میشود که برای تبدیل مواد خام مغذی به محصولات ایمن و با ارزشافزوده غذایی برای مصرفکنندگان میشود. ما از سیستم مدیریت زیستمحیطی نستله (NEMS) برای اجرای سیاست نستله بر پایایی زیستمحیطی استفاده میکنیم. NEMS بر اساس چرخه مدیریت بهبود مداوم و تاثیراتش بر استفاده از روششناسیهای ارائهشده از سوی ابداعات برتر مداوم نستله (NCE) فعالیت دارد. از طریق کاربرد شیوههای NCE ما در حال بهبود کارآمدی و بهرهوری، کیفیت و عملکرد زیستمحیطی در سراسر عملیات تولیدی خود هستیم. این امر به اجرای بیشتر تا منابع کمتر و اتلاف کمتر برای کمک به حفظ منابع طبیعی تفسیر میشود.
رویکرد ما
ما به جداسازی اثرات زیستمحیطی از زمان رشد- بهبود اثرات زیستمحیطی خود در حالی که افزایش حجم تولیدات را به همراه دارد، ادامه میدهیم. اگرچه ما محصولات تولیدی خود را در طی ۱۰ سال گذشته دو برابر کردهایم، بهطور مداوم مصرف آب، انتشار مستقیم گازهای گلخانهای و زباله را برای بهبود بهرهوری کاهش دادهایم.
دستیابی و حفظ برتری اساسی برای بهبود بهرهوری منابع اساس کار ما میباشد.
از طریق 3Cs ابداع NCE (که در ذیل مطرح شده است) به بهبود بهرهوری منابع خود، کیفیت و تولیدزایی ادامه میدهیم. هدف اصلی آن تعامل کارکنان در:
- برترییابی در این راستا هم به صورت قانونی و هم داخلی است؛
- لذت بردن مصرفکنندگان از طریق اشتراکگذاری اهداف پایداری ما و دستاوردها در حوزهی ارتباطات نام تجاری؛
- اجرای مزایای رقابتی، از طریق بهبود به سوی به صفر رساندن زباله و بهبود بهرهوری آب و انرژی است.
رفتن به سوی صفر سهم عملیات تولیدی ما با ابداعات NCE میباشد. این امر بیانکننده برتری تولید ما نسبت به «رفتن به صفر» در هر بعد است: امنیت، کیفیت، هزینه، تحویل و محیطزیست.
LCA ها به ما در خصوص سهم انرژی، اطلاعاتی میدهد که در طی تولید محصولات ما استفاده شده است. در این مرحله از زنجیره ارزش غذایی است که میتوانیم در راستای مدیریت و بهبود عملکرد انرژی خود بیشترین اقدام را انجام داده و هر موقعیتی را بهدست آوریم.
همانطور که در سیاست نستله بر روی پایداری زیستمحیطی بیان شد، هدف ما استفاده بیشتر از تکنولوژیهای کارآمد و بهکارگیری بهترین شیوهها در بهینهسازی انرژی و کاهش مصرف آب ؛ به حداقل رساندن تولید زباله؛ استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر به طور پایدار؛ کشف ارزش از فرآوردههای فرعی؛ و کنترل و کاهش انتشارگازها ازجمله گازهای گلخانهای.
کاهش مصرف انرژی ما
از سال ۲۰۰۵، مصرف کلی انرژی ما تا ۶٫۶% افزایش یافته است. در حالیکه حجم کلی تولید ما در همین دوره ۵۰٫% افزایش داشته است. هدف ما دستیابی به کاهش کلی ۲۵% برای هر تن محصولات تا سال ۲۰۱۵ در مقایسه با خط پایه در سال ۲۰۰۵ بود و در سطح جهانی، هدف خود را با کاهش کلی مصرف انرژی در هر تن از محصولات یعنی ۲۹% از سال ۲۰۰۵ افزایش دادهایم. این امر نتیجه تلاشهای همکاری ما با مهندسان خود و مدیران پایایی زیستمحیطی برای کاهش و کشف انرژی در راستای ابداعات NCE است. تغییر در ترکیب محصولات ما، ادغام و به بهرهوری نیز کمک کردهاند.
ما بهبودهایی در تمامی دستهبندیهای محصولاتی خود بهجز محصولات حیوانات خانگیمان (petcare) انجام دادهایم؛ این امر به دلیل تغییرات قابلملاحظه در زبالههای مربوط به حیوانات اهلی ازجمله درونسپاری اخیر فرآیندهای خاص تولیدی است که قبلاً در خارج انجام میشد. با این حال، علیرغم افزایش مصرف انرژی مشاهده شده در طی تولید، این تغییرات (مشابه زمانی که در طی چرخه عمر مورد ارزیابی قرار گرفت) به مزایای پایایی زیستمحیطی منجر شد که توسط LCAهای انجامشده نشان داده شدند. کاهش بیشتر مصرف انرژی یک موضوع چالشبرانگیز است زیرا به طور عمده در طی زمان تکامل سبد محصولاتی را بهسوی محصولات باارزشتر میبرد که در عوض اجازه میدهد مصرفکنندگان ذخیره انرژی داشته باشند.
برنامه تنظیم اهداف زیستمحیطی
هدف برنامه تنظیم اهداف زیستمحیطی، بهبود عملکرد زیستمحیطی کارخانهها که بر اساس ارزیابی کلی انرژی اولیه و مصرف آب است، میباشد.
بهمنظور کمک به تیمهای کارخانهای برای بهبود عملکرد زیستمحیطی خودشان و اعمال تعهداتشان، ما ابزاری مبتنی بر وب را ایجاد کردیم. بدین وسیله هر کارخانه را به واسطه راهحلهای موفقیتآمیز اتخاذشده در هر گروه، قادر به شناسایی موقعیتهای ذخیره انرژی و آب میسازد.
در راستای تعهدات ما برای بهبود بهرهوری منابع، اولویتبندی پروژهها،معرفی تکنولوژیهای جدید انرژی کارآمد است.
- کارخانه کانلوبانگ در فیلیپین در سال ۲۰۱۵ ETS را اجرا کرد. طی این طرح ۲۹ پروژه شناسایی شد که صرفهجویی سالانه بیش از 70000 GJ انرژی (۱۷% کاهش) و ۱۵۲۸۲۷ m3 آب (۲۳% کاهش) را به همراه داشت و مانع ۶٬۴۱۵ تن CO2 و ذخیره سازی ۱٫۶ میلیون CHF در هر سال شد. این کارخانه ۷ طرح را الویت قرار داد که در طی یک سال برای خودشان جوابگو بود. مانند پوشش دوباره گرمایی از دیگهای بخار، و چهار مورد دیگر که نیازمند هیچگونه هزینههای سرمایهگذاری نبود؛
- به همین منوال، کارخانه پیورنا در پرتگورا، ایتالیا، در فوریه ۲۰۱۵ ETS را عملی ساختند و یک طرح عملیاتی را برای ذخیره سازی ۲۲۱۵۵۵ GJ انرژی و ۴۳۴۹ m3 آب (حدود کاهش ۱۰% در هر دو)، اجتناب از ۱٬۴۰۲ تن گاز دیاکسید کربن و ذخیرهسازی ۵۲۸٬۰۰۰ CHF در هر سال شد. ۱۷ پروژه توافقی عبارتند از: جایگزینی دریچههای نشت بخار و نصب سیستمهای عایق و بازیابی حرارت؛
- مرکز تولیدی نسپرسو در اورب از رودخانههای محلی برای سردسازی برخی فرآیندهای تولیدی آب مورداستفادهاش را تأمین میکند. یک سیستم مدیریت کارآمدتر در محل قرار داده شد که منجر به کاهش ۱۵۰٬۰۰۰ m3 در مصرف سالانه آب رودخانهها شد که برابر با ۵۰ استخر المپیک میباشد؛
- بهینهسازی پارامترهای عملیاتی در مرکز تولید نسپرسو در آونچیز که به ما اجازه کاهش مصرف برق سایت را تا ۱٬۴۰۰٬۰۰۰ kWh میدهد که برابر با مصرف سالانه برق حدود ۲۰۰ خانوار است.
صرفهجویی حاصل از این پروژههای اجرا شده در سال ۲۰۱۵ میزان ۱٫۱ میلیون GJ انرژی، ۱٫۷ میلیون m3 آب و ۸۱٬۱۴۶ تن eq گاز دیاکسید کربن را اندازهگیری کرد.
با نگاهی به آینده، پروژههای جدیدی را شناسایی کردیم که برای سرمایهگذاری حدود ۲۶٫۱ میلیون CHF انتظار میرود سالانه با ۸۴۴٬۰۰۰GJ انرژی؛ ۵۸٬۰۰۰ تن انتشار گاز دیاکسید کربن؛ و ۱٫۳ میلیون m3 آب را در پی داشته باشد.
برداشت آب
نستله دارای ۵ تعهد عمومی در زمینه آب است که برای راهنمایی مدیریتی و کل شرکت برای تلاشهای جمعی در دستیابی به اهدافی خاص طراحی شدهاند. این تعهدات عبارتند از یک هدف تا سال ۲۰۲۰ برای کاهش برداشت مستقیم آب در هر تن تولید برای هر دستهبندی محصولات. در خصوص دستیابی به کاهش کلی ۳۵% در عملیات تولیدی ما از سال ۲۰۱۰ لطفاً به بخش آب برای اطلاعات بیشتر مراجعه فرمایید.
سرمایهگذاری در کارخانههای ما
زمانی که کارخانههای خود را ساختیم و یا بازسازی کردیم، همواره پایایی زیستمحیطی را در نظر گرفتیم. پیشرفتهای اخیر در عملیاتهای مستقیم عبارتند از:
- سرمایهگذاری ۱۰۲ میلیون یورو نستله اسپانیا (۱۲۲ میلیون فرانک سویس) بر روی خط تولیدی جدید قهوه محلول نسکافه در کارخانه گیرونا که تولید سالانه را تا ۳۰% افزایش داد و هنوز هم از ۴۰% انرژی کمتر و ۳۳% آب کمتر در هر کیلوگرم از محصولات تولیدشده در مقایسه با خطوط تولیدی موجود استفاده میکند.
- کارخانه جدید نسکافه دولچه گوستو در مونت کلاروس، برزیل،( ۷۲ میلیون فرانک سویس)– اولین برند خارج از اروپا- مواد اولیه خود را به طور محلی تأمین میکند و هیچگونه زبالهای به محل دفن زبالهها نفرستاده است و با آخرین تکنولوژیهای ذخیرهسازی آب و انرژی فعالیت میکند.
- کارخانه تولیدی (۸۰ میلیون فرانک سویس) برای کافئین زدایی دانههای قهوهی سبز در ایالت دونگ نای، در جنوب شرقی ویتنام طراحی شد تا مصرف آب و انرژی را کاهش داده و به طور قابلملاحظهای انتشار دی اکسیدکربن را در مقایسه با فرآیندهای تولیدی سنتی کاهش دهد.