Sort by
Sort by

شاید احساساتی مشابه با شکست قلبی را یک یا دوبار در زندگی خود تجربه کرده باشید. این نوع از شکست قلبی در بسیاری از موارد قابل التیام است. اما نوع دیگری از شکست قلبی وجود دارد که به آسانی التیام پیدا نمی‌کند – بیماری قلبی ناشی از سبک زندگی ناسالم. بیماری قلبی یکی از علل اصلی مرگ بین مردان است. برای یک مرد ۴۰ ساله، خطر ابتلا به بیماری قلبی در آینده، یک به دو است. خبر خوب اینجاست که سبک زندگی سالم که شامل رژیم‌غذایی متعادل و ورزش است، تاثیر مثبتی بر قلب شما دارد و می‌تواند از مرگ زودرس ناشی از سکته قلبی پیشگیری کند.

۱۰ راهکار برای داشتن قلبی قدرتمند

برای حفظ سلامت قلب، باید از آن مراقبت کنید:

۱. دخانیات مصرف نکنید.

۲. وزن بدن خود را کنترل کنید.

۳. از رژیم‌غذایی متعادل با مواد غذایی متنوع از چهار گروه اصلی مواد غذایی لذت ببرید.

۴. خوردن مواد غذایی سرشار از چربی‌های اشباع، مانند گوشت‌های چرب، شیرینی‌جات، انواع پای، بیسکوئیت، سس‌های خامه‌ای، کره، روغن حیوانی، خامه، شیرنارگیل و خامه نارگیل را محدود کنید.

۵. مصرف نوشیدنی‌های گازدار را محدود کنید.

۶. فعالیت بدنی داشته باشید – حداقل حدود ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متعادل داشته باشید، مانند پیاده‌روی تند به‌صورت روزانه یا در بیشتر روزهای هفته.

۷. توسط پزشک به‌صورت منظم معاینه شوید

۸. با انجام آزمایش کلسترول خون خود میزان چربی‌های خوب و بد را بررسی کنید

۹. فشار خون خود را به‌صورت منظم بررسی کنید

۱۰. استرس خود را مدیریت کنید

انرژی لازم برای قلب و ذهن

برای حفظ سلامت قلب، تامین انرژی مورد نیاز و داشتن حس خوب غذاهای زیر را امتحان کنید:

حفظ سلامت قلب
  • سبزیجات و  مواد غذایی بر پایه غلات را در تمامی وعده‌های غذایی قرار خود دهید. مواد غذایی متنوع مانند سالاد و سبزیجات تازه یا منجمد، غلات صبحانه، نان، پاستا، ‌نودل،‌ برنج.
  • هر هفته دو وعده غذایی حبوبات را در برنامه غذایی خود داشته باشید. حبوباتی مانند لوبیای پخته، نخود، لوبیا قرمز، لوبیا سفید، عدس و لپه. به‌آسانی می‌توانید آن‌ها را در سوپ، خورش، انواع کسرول و کاری استفاده کنید.
  • حداقل دوبار در هفته ماهی بخورید. مانند ماهی‌های تازه و کنسرو‌شده مثل ماهی تن، سالمون، ساردین، ماکارل و شاه‌ماهی.
  • انوع گوشت بدون چربی، مانند مرغ بدون پوست، گوشت بدون چربی بره و گوشت گوساله بدون چربی را انتخاب کنید. از گوشت‌های چرب بپرهیزید یا مصرف آن‌ها را محدود کنید، مانند انواع سوسیس، همبرگر و سالامی، رولت مرغ، مارتادلا و...
  • انواع کره مارگارین را بجای کره معمولی و ترکیبات لبنی استفاده کند.
  • برای پخت‌وپز یا سالاد از روغن به مقدار کم استفاده کنید. از روغن‌های چند‌اشباع‌نشده مانند آفتابگردان یا دانه سویا یا روغن تک‌اشباع‌نشده مانند کانولا،‌روغن زیتون یا بادام‌زمینی استفاده کنید.
  • لبنیات کم‌چرب یا شیر، پنیر، ماست، کاستارد و بستنی کم‌چرب را انتخاب کنید.
  • میوه‌های تازه و آجیل‌های بدون نمک و ساده را برای میان وعده انتخاب کنید.
  • مصرف غذاهای بیرون‌بر (مانند پیتزا، همبرگر، مرخ سوخاری،‌ انواع پای، پاستای خامه‌ای) را به یکبار در هفته محدود کنید.
  • میان‌وعده‌هایی مانند چیپس، چیپس ذرت، کیک، شیرینی‌ها و بیسکوئیت‌های کرم‌دار را به اندازه محدود میل کنید. مصرف یکبار در هفته این میان‌وعده‌ها ایرادی ندارد، اما مصرف این میان‌وعده‌ها نباید بیشتر از این مقدار شود.