Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

تغذیه صحیح کودکان: راهکارهای تقویت استخوان ها در دوران کودکی

در حدود سن 6 سالگی، فرزند شما در حال گذر از دوران کودکی به نوجوانی است. در این دوره کودک به دنبال کسب استقلال، شناخت اجتماعی، رابطه با گروه همسالان و توانایی انتخاب کردن است که این انتخاب شامل انتخاب نوع تغذیه نیز می باشد. بی‌تردید، عوامل خارجی نیز بر روی این انتخاب غذا تاثیرگذار خواهند بود. شما به عنوان یک مادر یا پدر، قطعا نیاز به تلاش بیشتری برای کنترل و حتی در صورت لزوم اصلاح این عوامل خارجی دارید.

از آن جا که مراحل رشد کودک غیر قابل بازگشت هستند، این مرحله از رشد نیز از اهمیت به سزایی برخوردار است. کودکان در این سنین سالیانه به طور متوسط حدود 6 سانتی متر رشد قدی دارند. بنابراین استفاده از مواد غذایی صحیح و مغذی می تواند سلامت استخوان های کودک را برای تمام عمر تامین کرده و از بیماری پوکی استخوان در آینده جلوگیری نماید.

چطور از سلامت استخوان های کودک خود محافظت کنیم؟

تغذیه مناسب: در این مرحله، با فراهم کردن گزینه های غذایی مناسب، مراقب تغذیه کودک خود باشید.

مهم ترین ویتامین ها و مواد معدنی جهت تقویت استخوان:

کلسیم: کلسیم عامل اصلی تشکیل دهنده استخوان است و کودک شما به مقدار قابل توجهی کلسیم نیاز دارد. ترکیب کلسیم و فسفر به تشکیل کلاژن بین استخوانها و ضخامت آن کمک می کند. کودکان در این سن به طور متوسط روزه به 800 میلی گرم کلسیم احتیاج دارند که این میزان از کلسیم را می توان روزانه با دو لیوان شیر و گنجاندن محصولات لبنی دیگر نظیر ماست و پنیر در برنامه غذایی، تامین کرد.

فسفر: در شکل گیری استخوان‌های کودکان اهمیت بسیار زیادی دارد. غذاهایی نظیر شیر، گوشت، مرغ و تخم مرغ، ماهی و حبوبات منابعی غنی از این ماده ی مغذی می‌باشند.

ویتامین D: این ویتامین به دلیل جذب کمتر توسط سیستم گوارش، در مقابل سایر ویتامین ها، بیگانه به نظر می رسد چرا که واقعا بخشی از رژیم غذایی نیست. مقدار ویتامین D که از طریق تغذیه ی کودکان جذب می شود اندک است و در مقابل، بیشترین مقدار از طریق قرار گرفتن در معرض آفتاب جذب می شود. این ویتامین به جذب حداکثری کلسیم و فسفر در لوله گوارش که پیش تر به اهمیت آنها در تقویت استخوان اشاره شد کمک به سزایی می کند. یکی از منابع قوی جهت جذب مقدار مورد نیازش، شیر غنی شده با ویتامین D می باشد.

ورزش: انجام تمرینات ورزشی به ویژه تمرین‌های مقاومتی نقش مهمی در افزایش استحکام استخوانها دارند. این نوع از تمرینات ورزشی که در آن کودک شما در حالت .ایستاده است و پاهای او وزن بدن را تحمل می کند، به ساخت بافت استخوانها و همچنین تقویت عضلات کمک زی

انواع ورزش های مقاومتی:

  • پیاده روی
  • دویدن
  • پله نوردی
  • طناب
  • کاراته و تکواندو
  • تنیس
  • بازی های تیمی مانند بسکتبال، والیبال، فوتبال

برای اطمینان از استحکام و تقویت استخوانهای فرزندتان در دوران مدرسه و حتی بزرگسالی، کودکتان را به داشتن یک رژیم غذایی متعادل و متنوعی که سرشار از کلسیم، فسفر و ویتامین D باشد، تشویق کنید. همچنین از انجام تمرینات ورزشی به صورت مستمر اطمینان حاصل کنید تا در آینده کودک شما عضلات و استخوان های قوی داشته باشد.