زندگی سالم در دنیای غذاهای ناسالم
در این دنیای سرشار از غذاها و نوشیدنیهای ناسالم، فرزندان شما باید سلامت خود را حفظ کنند. باید آنها را آگاه کرده و به آنها آموزش دهید تا از غذاهای ناسالم دوری کنند و خودتان نیز الگوی مناسبی در این زمینه باشید.هر اندازه سخت هم بهنظر برسد، میتوان کودکان را در مسیر تغذیه سالم قرار داد. فرزندان خود را این راستا یاری کنید و اجاز دهید در این مسیر کاملا مسئولیت سلامت خود را بر عهده بگیرند. اگر عادات ناسالم بهموقع حذف نشوند ممکن است در دوران بزرگسالی هم ادامه پیدا کنند. علاوهبراین، نمیتوان در روند سریع دوران رشد آنها این عادات را کنترل کرد. انجام این کار آسان نیست و باید در این مسیر مصمم باشید و بر عادات سالم پافشاری کنید. با باور به تواناییهای خود و راهکارهای ما، موفق خواهید شد.
خوب در برابر بد
هنگام برنامهریزی برای غذاها و میانوعدهها، مطمئن شوید که مواد غذایی مناسب را به اندازه مورد نیاز کودکان خود تهیه کنید. به فرزندان خود بهاندازه کافی فیبر (نان گندم کامل، غلات و...) و کلسیم (شیر، ماست و...) بدهید. خودتان را آموزش دهید و آموختههای خود را با فرزندانتان به اشتراک بگذارید. کیفیت و کمیت مناسب هر دو به یک اندازه اهمیت دارند.! به یاد داشته باشید، انتخابهای آگاهانه نباید صرفا در محیط کنترلشده مثل خانه انجام شوند. کودکان آگاه،انتخابهای آگاهانهای میکنند. مهم نیست کجا غذا بخورند. سعی کنید کودکان را تشویق کرده و مثبت باشید! بسیاری از مواد غذایی با اطلاعات ارزشهای غذایی روی بستهبندی ارائه میشوند. با یادگیری شیوه درک این برچسبها، میتوانید به فرزندان خود نیز یادگیری آنها را بیاموزید.
قوانین غذا خوردن
زمان غذا باید فرصتی برای گرد هم آمدن اعضای خانواده باشد. این کار نه تنها باعث تقویت پیوند بین اعضای خانواده میشود، بلکه فرصت مناسبی برای والدین فراهم میکند تا غذاهای سالم خوشمزه و مقوی برای خانواده فراهم کنند و از غذایی که کودکان میل میکنند و مقدار آن آگاهی داشته باشند. برنامهای مشخص را دنبال کنید. در زمانی مشخص صبحانه، ناهار و شام و حتی میانوعدهها را میل کنید. مطمئنا و به تدریج، همه اعضای خانواده گرد هم خواهند آمد. اجازه بدهید تا دیگر اعضای خانواده نیز ایدههای خود برای ناهار را ارائه کنند. تماشای تلویزیون هنگام غذا قابل قبول نیست. این موضوع شامل همه اعضای خانواده میشود. در کنار هر وعده غذایی و میانوعده، میوه و سبزیجات سرو کنید. مانند برشهای هویج، خیار، سیب و هلو. با ماستهای پرچرب یا سالاد میوه بهعنوان مخلفات استفاده کنید.
توجه به میانوعدهها
- خوردن میانوعده را کمتر کنید. خصوصا هنگام تماشای تلویزیون. میتوانید میانوعدههای سالم مثل بشقاب میوه و سبزیجات یا دیپ ماست مغذی فراهم کنید. یخچال را با غذاهای سالم پر کنید.
- نوشیدنیهای شیرین، گازدار،شیرینیها،شکلات و آبنبات و میانوعدههای فرآوریشده، انواع کیک را حذف کنید. فرزندان خود را به امتحان کردن غذاهای جدید و ارائه ایدههای منحصربهفرد تشویق کنید. مطمئن شوید که گزینههای موردعلاقه آنها را در نظر گرفته باشید.
- شیر و مایعات. در صورت امکان کودکان را به نوشیدن شیر و آب یا آبمیوههای تازه تشویق کنید. کودکان باید از نوشیدنیهای شیرینشده و گازدار تاحد امکان دوری کنند. این به معنی آن است که خود شما نیز الگوی مناسبی در انتخاب غذاهای سالم باشید.
- پشتکار داشته باشید. الگوها را مشخص کنید و آن را با جدیت دنبال کنید. این موضوع شامل ناهار و میانوعدههای مدرسه میشود. یک ظرف ماست میوهای و ساندویچ خوشمزه را آماده کنید تا فرزندان شما غذاهای ناسالم را نخورند.