Sort by
Sort by

برای اولین بار شاخص جدید جهانی در ۱۶ کشور، ۸ عامل جهانی که زندگی والدین جوان را فارغ از محل زندگی آن‌ها، تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، شناسایی کرده است.

  • فشار – فشار درونی که افراد روی خود قرار می‌دهند و فشاری که از دنیای اطراف بر آن‌ها وارد می‌شود، این روزها یکی از بزرگترین چالش‌های جهانی برای والدین جوان است
  • والدین جوان می‌گویند این روزها فشار اجتماعی کمتر و حمایت عمومی بیشتری در دوران همه‌گیری دریافت کرده‌اندشاخص سرپرستی که اولین مطالعه در نوع خود برای تجربیات جهانی والدین است، نشان می‌دهد یک‌سوم از والدین جوان در سراسر جهان، علی‌رغم زندگی در دنیای ارتباطات، احساس تنهایی می‌کنند.

طرح شاخص سرپرستی - که با همکاری شرکت نستله، ‌به‌عنوان بخشی از تعهداتش برای حمایت از خانواده‌ها در ۱۰۰۰ روز اول زندگی آن‌ها انجام شده است – برای اولین بار ۸ عامل جهانی که سرپرستی والدین در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، شناسایی کرده است. این شاخص، بخش دیگری از طرح سرپرستی والدین شرکت نسته است – یک استراتژی تحول‌بخش که توسط شرکت نستله برای سهولت بیشتر زندگی والدین ارائه شده است. این مطالعه که بر اساس نظرات بیش از ۸٬۰۰۰ مادر و پدر کودکان بین ۰ تا ۱۲ ماه در ۱۶ کشور انجام شده است، شیوه منحصربه‌فردی برای ارزیابی و درک تجربیات والدین در سراسر جهان ارائه می‌کند. در اولین مطالعه، «فشار» به عنوان‌ برجسته‌ترین عامل جهانی شناسایی شده است. فشار عامل جدیدی است که والدین کنترل محدودی بر آن دارند و در عین حال بیشترین تاثیر را می‌گذارد: به بیانی ٪۲۳ از امتیاز کلی شاخص سرپرستی را در بر می‌گیرد.

در کشورهای مورد مطالعه، والدین جوان، نوعی فشار درونی و بیرونی را احساس می‌کنند. برای یک‌سوم از والدین، این حس به شکل تنهایی ظاهر می‌شود. اما فشار به شکل‌های دیگری مانند قضاوت از سوی دیگران (که شامل شبکه‌های اجتماعی می‌شود) واقعیت‌های غیرمنتظره امر سرپرستی و شرمساری ناشی از خود انتقادی نیز بروز پیدا می‌کند.

تنهایی در دنیای ارتباطات:

٪۳۲ از والدین جوان می‌گویند، حتی با وجود کودکی که در آغوش ماست و علی‌رغم زندگی در دنیایی که خانواده و دوستان تنها به اندازه یک پیام با یکدیگر فاصله دارند، به آسانی احساس تنهایی و انزوا می‌کنیم.

  • شرمساری اجتماعی: نیمی از والدین جوان (٪۵۱) مورد مطالعه، فشار اجتماعی شدیدی برای ترتبیت و پرورش فرزندان خود احساس می‌کنند و این امر، این روزها ناشی از شبکه‌های اجتماعی است.
  • شرم سرپرستی: ٪۴۵ از والدین جوان مورد مطالعه، دچار عذاب وجدان و حس شرم هستند که تاثیرات بلند مدتی دارد.

واقعیت‌های غیرمنتظره دنیای والدین:

نزدیک به یک‌سوم (٪۳۱) از والدین می‌گویند آمادگی لازم برای مواجه شدن با واقعایت‌های دنیای والدین را ندارند و ٪۵۳ آن‌ها بیش از  حد انتظار تلاش می‌کنند.توصیه ناخواسته: ۶۰٪ از پاسخ‌دهندگان فکر می‌کنند هر فردی نظر خود را درباره پرورش کودکان ابراز می‌کند، فارغ از اینکه خواهان شنیدن یا نشنیدن آن باشیم. شاخص نشان می‌دهد کشورهای سوئد، آلمان،‌شیلی بهترین شرایط را برای والدین جوان فراهم می‌کنند. درحالی‌که سطح مشکلات در هر کشور متفاوت است، هیچ مکان ایده‌آلی برای تشکیل خانواده وجود ندارد و حتی در کشور سوئد که دارای بالاترین شاخص ۱۰۰/۷۵ است، والدین جوان با چالش‌های مختلف و کمبود اعتماد‌به‌نفس برای سرپرست شدن مواجه هستند.

یافته‌ها و روش مورد استفاده برای شاخص سرپرستی والدین توسط دکتر مینگ سوی، استاد آمار و دکترای جامعه‌شناسی در Fulbright U.S.. Scholar و استاد علوم کودک و خانواده در دانشگاه ایالتی فلوریدا، مورد بازبینی قرار گرفته است. پرفسور سوی دارای تخصص پرورش و تربیت فرزندان در روش‌شناسی فرهنگی و پژوهشی است. پرفسور سوی، درباره با این گزارش می‌گوید: «والدین امروزی،‌ در وضعیت اضظراب امور تربیتی را انجام می‌دهند ( که بر اساس این گزارش به‌صورت فشار درونی و بیرونی ، نداشتن اعتماد‌به‌نفس، نیازهای مالی بیان شده‌اند).

تحت تاثیر فضای رسانه عمومی و با وجود پیشرفت فناوری‌ها، بسیاری از والدین از فرهنگ‌ها و طبقات اقتصادی-اجتماعی مختلف، فشار زیادی را در زمینه تربیت و پرورش کودکان احساس می‌کنند». او در ادامه می‌گوید: «اگرچه این گزارش بر پاسخگو بودن و مسئولیت‌پذیری والدین تمرکز دارد، پدر و مادرها باید بدانند که سلامت خودشان نیز در فرآیند تربیت کودکان،‌ بسیار اهمیت دارد. تربیت کودکان، با نیازهای روزافزون و استرس، فشارهای مالی، احساسی و جسمی زیادی بر والدین وارد می‌کند. برای ترویج تربیت مثبت و سلامت رشد کودکان، والدین نباید از سلامت خودشان چشم‌پوشی کنند و باید از خود مراقبت کنند. برای مثال،‌ برخی از روزها را به خود اختصاص دهند و استراحت کنند.»

فشار در سراسر جهان

درحالی‌که والدین جوان فشار و استرس را در سراسر جهان احساس می‌کنند، ‌والدینی که در سوئد و آلمان زندگی می‌کنند، کمترین میزان فشار را در مقایسه با کشورهای دیگر احساس می‌كنند.در راستای این مطالعه، شرکت نستله ۶ نفر از والدین از کشورهای انگلستان، ایالات متحده آمریکا، فیلیپین، برزیل، سوئد و نیجریه را برای گفتگو درباره اثرات این فشارها دعوت کرد. دیونت پدری مجرد از ایالت تگزاس، در صحبت‌های خود به شرم و عذاب وجدان تربیت فرزندان اشاره می‌کند: « به عنوان پدری مجرد، شب‌ها با نگرانی از خود می‌پرسم که آیا برای فرزندم کار درست را انجام می‌دهم؟ زیرا فرزندانم از داشتن هر دو والدین در خانه محروم هستند.»

اولیس از برزیل، که به‌تازگی پدر شده است، فشار زیادی از سوی شبکه‌های اجتماعی احساس می‌کند: «دیدن تصاویر دختر کوچکمان توسط والدین و دوستان ما که از ما فاصله دارند، ویژگی بسیار خوبی است. معمولا افراد نظرات مثبتی دارند،‌ اما گاهی اوقات آن‌ها از ما انتقاد کرده و ما را ناراحت می‌کنند.» سینتیا مادر سه فرزند درباره تجربه‌های خود از  «mom-splaining» (توصیه‌های یک مادر به مادر دیگر) در نیجریه می‌گوید: «ما استاد دخالت در زندگی دیگران هستیم. راه رفتن همراه فرزندتان در خیابان امری بسیار عادی است و اگر افراد احساس کنند که دست کودک خود را به‌درستی نگرفته‌اید، یا مشکلی وجود دارد، آن‌ها به‌راحتی دخالت می‌کنند!»

مینت، مادر دو فرزند از فیلیپین نیز در این باره می‌گوید: « مادر من نکات بسیاری درباره تربیت فرزندانم به من آموخته است،‌ اما این موضوع به‌معنی اعمال تمامی این نکات برای فرزندانتان نیست». فشار اجتماعی در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ کمتر شد، ‌در حالی که انتظار می‌رفت والدین جوان فشار بیشتری در این دوران احساس کنند. تحلیل‌ها از کشورهای ایالات متحده، اسپانیا و چین نشان می‌دهند، والدین دارای نوزاد، فشار اجتماعی کمتری در خصوص پرورش و تربیت فرزندان خود در این دوران احساس می‌کنند. از سوی دیگر، والدین جوان می‌گویند حمایت‌های بیشتری در این دوران دریافت کرده‌اند – که شامل درک اجتماعی بیشتر و حس تعلق می‌شود.تیری فیلاردو، سپرست واحد تغذیه شرکت نستله می‌گوید: «ما طرح سرپرستی والدین نستله را برای کمک به آسان‌تر ساختن زندگی والدین ایجاد کردیم تا بتوانیم از آن‌ها در تصمیماتشان در ۱٬۰۰۰ روز اول زندگی فرزندشان حمایت کنیم.

با انجام این کار، می‌توانیم تعهدات سال ۲۰۱۶ خود برای کمک به ۵۰ میلیون کودک برای داشتن زندگی سالم و شادتر تا سال ۲۰۳۰ را تقویت کنیم. شاخص سرپرستی والدین مهمترین گام در غنی ساختن درک ما از پیچیدگی‌های امر سرپرستی و تربیت و توانایی‌های ما در این راستا است. «زمانی‌که یک کودک متولد می‌شود، والدین او نیز دوباره متولد می‌شوند. خوب می‌دانیم در کنار تمامی لحظات لذت‌بخش،‌ تربیت کودکان همیشه آسان نیست. باور داریم تمامی والدین باید در تصمیماتی که برای خود و فرزندشان می‌گیرند، از حس آگاهی داشتن، احترام و حمایت برخوردار باشند.

با شاخص سرپرستی والدین، می‌توانیم مسیر تغییرات را مشخص کنیم و برای اولین بار – امروز و در سال‌های آتی - آن را ارزیابی کنیم. در حال حاضر هم با به‌روز رسانی سیاست جهانی سرپرستی و توسعه Nestlé Baby & me – خدمات آموزشی آنلاین برای والدین – از مدیریت مناسب یافته‌های مطالعاتمان و حمایت بیشتر از والدین اطمینان حاصل می‌کنیم.

اما به تنهایی نمی‌توانیم تغییرات را ارزیابی کنیم و در این راستا باید با یکدیگر مشارکت و همکاری کنیم. ما از تمامی افرادی که با ما دیدگاه مشترکی دارند،‌ دعوت می‌کنیم تا برای آسان‌تر ساختن دنیا برای والدین و پرورش سالم‌تر و شادتر نسل‌های آینده به ما بپیوندند». شرکت نستله شاخص سرپرستی را هر ۲ الی ۳ سال ارزیابی می‌کند تا چشم‌انداز تجربیات سرپرستی والدین را ثبت و طبقه بندی کند. در راستای اهداف شرکت نستله برای همکاری جهت سهولت‌ بخشیدن به زندگی والدین، شرکت نستله با ذینفعانی که دیدگاه مشترک دارند همکاری می‌کند و میزگردهای مختلفی برای طرح‌های اجرایی جهت مدیریت چالش‌های جهانی سرپرستی در قرن ۲۱ بر اساس داده‌های این شاخص برگزار می‌کند.