Sort by
Sort by

هر فردی به سیگنال‌های بدن خود برای غذا خوردن به‌شیوه منحصر‌به‌فرد خود پاسخ می‌دهد. برای برخی از افراد، این موضوع شامل خوردن وعده غذا با آرامش و لذت بردن از هر قاشق غذا است، در حالی که دیگران صرفا برای رفع نیاز غذا می‌خورند. غذا خوردن نیز شیوه‌ای برای واکنش به احساسات ما است.

بسیاری از افراد نادانسته به‌طرز ناسالمی میزان غذای دریافتی خود را کاهش می‌دهند،‌ در حالی که دیگران غذاهای ناسالم سرشار از شکر، نمک و چربی را میل می‌کنند. بنابراین اگر هنگام استرس، ناراحتی یا خوشحالی پرخوری می‌کنید.

در این بخش راهکارهای مناسبی برای شما ارائه کرده‌ایم:

۱. از خرید غذاهای آماده ناسالم بپرهیزید! اگر به شیرینیجات علاقه بسیار دارید، از خرید شیرینی یا نگهداری آن‌ها در منزل پرهیز کنید تا صرفا از روی هوس آن‌ها را میل نکنید.

۲. زیاد به آشپزخانه رفت‌وآمد نکنید: از سر زدن به یخچال یا کابینت هنگام استرس و کسالت دوری کنید.  بجای آن،‌ با حرف زدن با دوستان، بازی با فرزندان، دیدار همسایه یا پیاده‌روی یا رفتن به مراکز خرید، خود را سرگرم کنید.

۳. بین گرسنگی طبیعی و احساسی تمایز بگذارید: آیا احساس گرسنگی شما واقعی است؟ اگر واقعا گرسنه هستید، یک وعده غذای سالم تهیه کنید یا میان‌وعده‌ای سبک میل کنید. اگر احساسات شما باعث می‌شوند به آشپزخانه سر بزنید، سعی کنید با فعالیت‌های دیگر خود را سرگرم کنید. پیاده‌روی بیرون از خانه معجزه می‌کند.

۴. از پیش برنامه‌غذایی سالم تنظیم کنید: برنامه غذایی خود را مشخص کنید و برای اوقات گرسنگی خود، میان‌وعده‌های سالم تهیه کنید. غذاهای پرکالری و چرب را با وعده‌های مغذی و سالم جایگزین کنید. بجای خوردن دسر، چیپس و کیک برای میان‌وعده، میوه‌های تازه، ماست کم‌چرب، غلات صبحانه بدون شکر با شیر کم‌چرب یا پنیر کم‌چرب با نان تست قهوه‌ای همراه سبزیجات متنوع میل کنید. برای جلوگیری از تکراری شدن وعده‌های غذایی، با افزودن غلات، سبزیجات، میوه‌ها، شیر کم‌چرب و محصولات لبنی و انواع گوشت بدون چربی تا جای ممکن به وعده‌های غذایی خود تنوع دهید.

۵. وعده‌های غذایی را در زمان مشخص میل کنید: آگاهی از وسوسه شدن به خوردن غذاهای ناسالم بسیار خوب است – مثلا هنگام شب و پس از یک روز طولانی کاری یا در بعدازظهر که دچار خستگی می‌شوید. در این اوقات میان‌وعده‌هایی که از پیش آن‌ها را آماده کردید، میل کنید یا سعی کنید تا جای ممکن بجای خوردن غذا، خود را به امور دیگری سرگرم کنید.

۶. رژیم غذایی سالم خود را حفظ کنید: غذای خوب یا غذای بدی وجود ندارد، اما رژیم غذایی خوب و رژیم غذایی بد وجود دارد. تا زمانی که به میزان کالری کلی روزانه خود توجه داشته باشید، می‌توانید دسر و میان‌وعده‌ها را نیز برای موقعیت‌های خاص در رژیم غذایی خود جای دهیذ و فراموش نکنید که از میان‌وعده‌های خود بدون نگرانی نهایت لذت را ببرید!

در آخر، با دید مثبت به خود نگاه کنید و به توانایی خود برای دنبال کردن سبک زندگی سالم باور داشته باشید. استراحت کنید، هر از گاهی به نیازهای خود توجه داشته باشید. برای خود زمان بگذارید، به سالن زیبایی بروید یا در باشگاه ورزش کنید. این بهترین شیوه برای حفظ رژیم غذایی سالم شما، در عین داشتن رضایت، خوشحالی و آرامش است.