صحبت کردن با کودکان درباره همهگیری کووید-۱۹
کودکان در سراسر کشور با افرادی مواجه میشوند که ماسک زدهاند و ممکن است در طول روز بارها واژگانی مثل ویروس کرونا و اصطلاحاتی مثل حفظ فاصله اجتماعی، شستشوی دستان و... را بشنوند. آنها بهخوبی میدانند که مانند سابق نمیتوانند به بیرون از خانه یا مدرسه بروند وفعالیتهای خود را ادامه دهند. سوالات زیادی در ذهن آنها ایجاد شده و ممکن است در معرض اضطراب و استرس قرار بگیرند.
کمک به کودکان و صحبتکردن با آنها درباره همهگیری و مدیریت آن بسیار مهم است و تاثیر بسزایی در سلامتی و تندرستی آنها دارد.
پنج راهکار برای صحبت کردن با کودکان درباره همهگیری:
۱. با فرزندان خود ارتباطات گرم و صمیمانهای داشته باشید:
با ارتباط گرم و صمیمانه با کودکان، میتوان از ذهنیت و تصور آنها درباره این شرایط جدید آگاه شد و تصورات غلط آنها درباره بیماری را تصحیح کرد. میتوان از منابع آنلاین و معتبر برای ارائه اطلاعات به روشی که برای آنها قابل فهم باشد استفاده کرد. مثل داستانها و تصاویرمختلف با محوریت همهگیری یا حتی انجام بازی و آزمایشهای کوچک درباره چگونگی حفظ بهداشت و سلامت در این شرایط.
بهتر است به همه سوالات آنها با صبر و حوصله پاسخ دهید و برای یادگیری بهتر، قوه خلاقیت و کنجکاوی آنها را بکار بگیرید و آنها را تشویق کنید.
۲. اضطراب و نگرانی خود را مدیریت کنید
کودکان روحیه حساسی دارند و بهسرعت متوجه وجود اضطراب و نگرانی در شما میشوند. از سوی دیگر نگرانی و تشویش شما ممکن است به فرزندان شما هم منتقل شود. بنابراین قبل از صحبت کردن با کودکان، زمانی را برای از بین بردن استرس و دستیابی به آرامش اختصاص بدهید. مطالبی که میخواهید با کودکان درمیان بگذارید را مرور کنید و با آمادگی و آرامش به شیوهای که برای آنها قابل فهم باشد با آنها صحبت کنید.
۳. به آنها اطمینان دهید که ایمن هستند
در حال حاضر اطمینان از ایمنی، مهمترین پیامی است که کودکان باید بشنوند. آنها باید بدانند که بزرگسالان (پزشکان، کادر درمان، محققان، مقامات دولتی) در تلاش هستند تا ایمنی و سلامت افراد را حفظ کنند تا زمینه را برای بهتر شدن شرایط فراهم کنند. همچنین میتوانید درباره چگونگی رعایت اصول بهداشتی در خانه مثل شیوه صحیح شستن دستها، خوردن غذای سالم، خواب کافی، ورزش و در مجموع سبک زندگی سالم با آنها صحبت کنید.
۴. برای فرزندان خود برنامههای آموزشی و سرگرمکننده درنظر بگیرید
دوران قرنطینه زمان مناسبی برای سرگرم کردن کودکان با فعالیتها و بازیهای آموزشی متناسب با شرایط همهگیری است. میتوانید با برنامهریزی و در نظر گرفتن بازیهای سرگرمکننده ارتباط صمیمانه بیشتری با فرزندان خود داشته باشید و دوران قرنطینه را برای آنها لذتبخش کنید.
۵. کودکان را در جریان تحولات همهگیری قرار بدهید
میتوانید آخرین تحولات روزانه را متناسب با درک کودکان به آنها انتقال دهیم. برای مثال میتوانید از ضرورت حفظ فاصله اجتماعی و اهمیت آن در حفظ سلامت خودشان و دیگران با آنها صحبت کنید. برای ارتباط با دوستان و اقوام بجای ملاقات حضوری میتوانیم از امکانات آنلاین و مجازی برای گفتگو استفاده کنید.
با ماندن در خانه، رعایت نکات بهداشتی و حفظ آرامش و نگاهی مثبت به آینده، در کنار هم از این چالش عبور میکنیم. فراموش نکنید، همهگیری بیماری کووید-۱۹ شرایطی است که همه ما با آن روبرو هستیم و هریک از ما با رعایت پروتکلها میتوانیم شرایط را برای خودمان و فرزندانمان بهتر کنیم.