Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

تغذیه نامناسب مانعی برای عملکرد شما

از این واقعیت که غذا تاثیر قابل توجهی بر عملکرد فیزیکی دارد، اطلاع داریم، 
تغذیه مناسب بسیار حیاتی است، به خصوص زمانی که برای یک ماراتن آماده می‌شویم. مصرف کم مواد غذایی می‌تواند در هنگام طی مسافت توانایی و فرآیند بازیابی و ترمیم را کاهش دهد.
عواقب چیست؟
یک رژیم غذایی نامناسب می تواند شما را از مواد مغذی کلیدی دور نگه دارد و در بلند مدت بر عملکرد و سلامت کلی شما تأثیر منفی بگذارد.
افت سطح انرژی: دریافت ناکافی کالری می تواند به صورت بی‌حالی، ضعف و تاثیر منفی بر هماهنگی عضلات و تمرکز ظاهر شود.
تجزیه عضلات: ماهیچه‌ها، به خصوص در هنگام ورزش، نقش بسیار مهمی در تامین انرژی برای بدن ایفا می‌کنند و ساختار آن‌ها در دوره ریکاوری با کمک پروتئین ترمیم و تقویت می‌شود. مصرف ناکافی پروتئین ممکن است باعث تخریب بافت عضلات و ناتوانی در تامین اسیدهای آمینه ضروری برای بدن گردد. این موضوع می‌تواند منجر به از دست دادن قدرت و استقامت عضلات شود.
خطر بیماری و آسیب: تغذیه ناکافی می‌تواند توانایی مبارزه با بیماری‌ها را کاهش داده و آسیب‌پذیری شما در برابر بیماری‌ها و عفونت‌ها را افزایش دهد. علاوه بر این، با ایجاد فشار اضافی بر بدن، روند ریکاوری را کند می‌کند و خطر آسیب دیدن را افزایش می‌دهد.
مشکلات افزایش وزن: مصرف غذاهای پرکالری ممکن است منجر به افزایش وزن بدن و توده چربی شود. هرچه وزن بیشتری داشته باشید، دویدن سخت‌تر می‌شود.
اختلال قاعدگی: تغذیه ناکافی می‌تواند در زنان ورزشکار، تأثیر منفی بر چرخه قاعدگی آن‌ها داشته باشد، تا زمانی که نقص‌های تغذیه‌ای تصحیح شود. همچنین، سلامت مو، پوست، و ناخن نیز ممکن است در این افراد به خطر بیفتد.
خطر شکستگی استخوان: مصرف ناکافی مواد مغذی مانند کلسیم، فسفر و ویتامین D می‌تواند خطر کاهش تراکم مواد معدنی در استخوان‌ها و افزایش احتمال شکستگی‌ها را افزایش دهد.

تغذیه نامناسب مانعی برای عملکرد شما


خستگی : دریافت ناکافی مایعات می‌تواند منجر به کم‌آبی بدن و ظهور عواقب نامطلوبی مانند کاهش حجم خون، کاهش جریان خون به پوست، کاهش سرعت تعریق، کاهش دفع گرما و افزایش تجزیه عضلات شود. این موارد می‌تواند باعث سردرد، خستگی و در موارد نادر، عواقب جدی‌تری شود.
چگونه می توانم از دریافت کافی مواد مغذی اطمینان حاصل کنم؟
اگرچه مهم است که در مورد برنامه غذایی خود با متخصص تغذیه ورزشی خود صحبت کنید، در اینجا چند راهکار وجود دارد که می‌توانید برای بهینه‌سازی مصرف مواد مغذی‌تان انجام دهید:

  • اهداف واقع بینانه ای داشته باشید: سعی کنید به طور آگاهانه و منطقی رژیم غذایی و برنامه ورزشی‌تان را تنظیم کنید و از زیاده‌روی در آن‌ها پرهیز کنید.
  • به طور منظم از متخصص تغذیه خود مشاوره بگیرید: درباره نیاز خود به مکمل‌های غذایی برای بهبود ریکاوری بدن و دستیابی به اهدافتان با او مشورت کنید.
  • از رژیم گرفتن یا اعمال محدودیت کالری خودداری کنید: برای درک استراتژی مدیریت وزن با متخصص تغذیه خود مشورت کنید و از گرفتن رژیم های خودسر خودداری کنید.
  • قبل، حین و بعد از تمرین، مقادیر مناسب از مواد مغذی را طبق راهنمایی متخصص تغذیه‌تان مصرف کنید.
  • مطالعه برچسب‌های مواد غذایی را فراموش نکنید تا نوع مواد مغذی که مصرف می‌کنید را درک کنید.
  • مصرف غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده را کاهش دهید.