«در حال حاضر، چالشهایی در صنعت لبنیات وجود دارند. بهطوریکه میتوان گفت در همه مراحل آن نیز همهچیز مطابق میل پیش نمیرود». بهنظر میرسد جورج براون کمی در بیان حقیقت کوچکنمایی میکند.
دامهای این مزرعهدار ۲۵ ساله، در برخی از نفسگیرترین بخشهای طبیعت انگلستان چرا میکنند. در چراگاههای مزرعه کارنهد در ایدن ولی (Eden Valley) انگلستان، بیش از ۴۰۰ گاو زندگی میکنند، که سالانه ۲ میلیون لیتر شیر تولید میکنند.
ولی نه فضای غیرشهری منطقه و نه ظاهر جوان آقای براون، نمیتوانند این حقیقت را که او تجربههای سختی (که عموم دامپروران انگلستان با آن دستوپنجه نرم میکنند) را پشت سر گذاشته است، پنهان کنند.
بیش از ۶۰ درصد تولیدکنندگان لبنیات کشور، در ۲۰ سال گذشته، این کسبوکار را رها کردهاند. میتوان گفت، دلیل اصلی این بوده است که در آن دو دهه، میانگین قیمت یک لیتر شیر، کمتر از دو سنت در بازار افزایش پیدا کرده است.
یقینا، همهچیز مطابق میل پیش نمیرود.
به همین دلیل، ضروری است که صنایع غذا و نوشیدنی از خوشآتیهترین دامپروران جدید خود حمایت کنند – نسل بعدی که میتواند در این اوضاع ناخوشایند، شرایط را بهخوبی در دست بگیرد.
دید خوشبینانه
باوجود داشتن انرژی و مثبتاندیشی بالا، جورج براون، قطعا بهخوبی در این دستهبندی میگنجد. درحالیکه، او نیز میداند که زندگی در صنعت لبنیات ساده نیست، معتقد است که میتوان آینده خوبی برای آن در نظر گرفت.
«مهارتهای موردنیاز بسیار وسیعتر از گذشته هستند، امروزه بخشهای علمی و فنی اهمیت بسیار یافتهاند. کشاورزی متحول شده است و کلیشههای قدیمی دیگر صحت ندارند. مشاغل بسیار فوقالعادهای وجود دارند که میتوان در دامپروری عملی به آنها پرداخت.»
کمک به او برای اینکه بتواند خود را از این چالشها نجات دهد، بخشی از «برنامه پیشتازان نسل بعد صنعت لبنیات» است. این برنامه که طراحان آن نستله و فرست میلک (First Milk) بودهاند، قصد دارد نسل بعدی پیشتازان لبنیات را شناخته و آنها را تحت پوشش خود گرفته و به توسعه کسبوکار آنها کمک کند. این افراد همان کسانی هستند که از آنها تحت عنوان «کارآفرینان کشاورزی» یاد میشود، و طرز فکر نوآورانه و همچنین نگاهی که به آینده دارند، به آنها در شکلدهی این صنعت در دهههای آتی کمک میکند.
کشاورزی تغییر کرده است و کلیشههای قدیمی دیگر صحت ندارند. مشاغل فوقالعادهای وجود دارند که میتوان در حوزه کشاورزی عملی به آنها پرداخت.جوروج بروان، کشاورز
این برنامه دوساله روی گروه کوچکی از پویاترین کشاورزان جوان در تعاونی فرست میلک (First Milk) تمرکز میکند، که دامهای آنها مواد اولیه موردنیاز کارخانههای نستله، در گیروان اسکاتلند، و دالستون منطقه کامبراین در انگلستان را تامین میکنند.
تجربیات عملی
برنامه «نسل آتی»، سیاستهای صنعت لبنیات، مدیریت پیشرفته مزارع، مدیریت مالی، و برقراری ارتباط کارآمد را به کشاورزان جوان آموزش میدهد. همه این آموزشها به کشاورزان نسل آینده کمک میکنند تا ابزارهای کاربردی و همچنین اعتمادبهنفس لازم برای گام برداشتن به جلو و دردست گرفتن این صنعت را کسب کنند.
«وقتی در مزرعه کار میکنید، احتمال آن بسیار زیاد است که تا حدی درگیر وضعیت گاوها، علوفه، و طلوع و غروب خورشید شوید، که از هر کار دیگری بمانید. این برنامه به شما کمک میکند که آینده همه چیز را در نظر بگیرید و دید بهتری نیز نسبت به وقایع آتی داشته باشید. نستله به ما کمک میکند روی آنچه میتوانیم در راستای کمک به خود انجام دهیم و حذف ناکارآمدیها، تمرکز کنیم.»
کشاورزی پایدار
این برنامه بخشی از مشارکت بلندمدت نستله و فرست میلک (First Milk) برای بهبود وضعیت پایداری مزارع و ایجاد یک زنجیره تامین با بهرهوری بالاتر و آسیبهای زیستمحیطی کمتر است.
مایک گالچر، مدیر ارشد اجرایی فرست میلک (First Milk) میگوید: «یکی از دلایلی که بر اهمیت این حرکت نوآورانه میافزاید، قرار گرفتن آن در برابر یک بستر وسیع و چالشبرانگیز از کشاورزان در انگلستان است. این مساله که نسل بعدی کشارزان ما بهترین آموزش و رشد ممکن را دریافت کنند، تا بتوانند گامهایی رو بهجلو برداشته و در آیندهای که بسیار رقابتی و فراگیر است، به رقابت بپردازند، بسیار حائزاهمیت است.»
یکی از دلایلی که بر اهمیت این حرکت نوآورانه میافزاید، قرار گرفتن آن در برابر یک بستر وسیع و چالشبرانگیز از کشاورزان در انگلستان است.مایک گالچر، مدیر ارشد اجرایی، فرست میلک (First Milk)
واضح است که برای متعهد شدن به تولید فرآوردههای لبنی در انگلستان به مهارت و هچنین باوری عمیق به خود نیاز است. هرچند جای هیچ تردیدی نیست که این حوزه کاری همان حوزهای است که جورج براون میخواهد در آن بماند. بهراستی دلیل او برای این کار چیست؟
او میگوید: «ممکن است بتوانید هر بخش دیگری را حذف کنید، ولی همچنان به مواد غذایی نیاز خواهید داشت. اگر بخش کشاورزی را متوقف کنید، در این صورت کل جهان متوقف خواهد شد. چرا باید شغل دیگری بخواهم؟»