Sort by
Sort by

غلات کامل شامل بذرها و هسته‌های برخی از گیاهان مشخص هستند و از سه بخش تشکیل می‌شوند: تمام این سه بخش، مواد مغذی که وجود آن‌ها در رژیم غذایی شما اهمیت دارد و اثرات مثبتی در سلامت شما دارند را ذخیره می‌کنند.

چرا غلات کامل اهمیت دارند؟

غلات کامل منبع مهمی از مواد مغذی مفید مانند پروتئین، فیبر، کربوهیدرات‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و معمولا چربی کمی دارند. تحقیقات نشان داده‌اند که مجموعه کامل ویتامین‌ها،‌مواد معدنی، مواد شیمیایی گیاهی و فیبرها‌ هستند که ویژگی‌های مثبت و سالم را در این مواد ایجاد می‌کنند. مصرف منظم غلات کامل در برابر برخی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی نیز از شما محافظت می‌کنند و همچنین احتمال ابتلا به برخی از سرطان‌ها را نیز کاهش می‌دهند. متخصصان توصیه می‌کنند که حداقل نیمی از غلات مصرفی روزانه باید غلات کامل باشند.

چه غذاهایی دارای غلات کامل هستند؟

انواع مختلقی از غلات کامل وجود دارند، مانند چاودار، گندم، جو، جو دوسر و ذرت و همچنین کینوا و گندم سیاه. این غلات می‌توانند به صورت کامل یا تصفیه‌شده باشند (بخشی از غلات حذف شده باشد). با این حال، همانطور که قبلا گفتیم، غلات کامل از سه بخش تشکیل شده‌اند: سبوس (پوسته)، درون‌دانه، رویان. نمونه غلات کامل شامل برنج قهوه‌ای و جوی دوسر پرک می‌شود. غلات کامل را می‌توانید به‌‌صورت آماده مصرف کنید یا محصولات حاوی غلات کامل را مصرف کنید. حتی اگر دانه‌ها خرد‌شده یا آسیاب شده باشند و به آرد، نان یا غلات صبحانه تبدیل شده باشند، در صورتی که حاوی سه بخش اصلی باشند، هنوز هم به آن غلات کامل گفته می‌شود.

غلات کامل

راهکارهایی برای استفاده بیشتر از غلات کامل در رژیم غذایی روزانه:

  • هنگام خرید محصولات غلات کامل به ترکیبات محصول نگاه کنید و مطمئین شوید که غلات کامل باشند
  • بجای نان سفید، بیشتر نان غله کامل را انتخاب کنید
  • برای میان‌وعده ذرت بوداده بدون چربی و کراکر غله کامل انتخاب کنید
  • برای مافین از جو و دانه کینوا استفاده کنید