Sort by
Sort by

پذیرفتن سالخوردگی به‌معنی شناخت و پذیرش تغییرات جسمی و دید ما به زندگی است. افزایش سن می‌تواند فرآیندی مثبت باشد،‌ خصوصا اگر به آنچه برای سلامت شما خوب است، آگاهی داشته باشید و آمادگی پذیرش رویکردها و حتی عادات جدید را در خود ایجاد کنید. در این بخش چهار دوست که شما را در مسیر سالخوردگی مثبت و سالم همراهمی می‌کنند را معرفی کرده‌ایم:

۱.فعالیت بدنی ۲. مدیریت وزن ۳. نگرش مثبت  ۴. ارتباط اجتماعی

فعالیت بدنی

۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متعادل در هر سنی تاثیر بسزایی در سلامت و تندرستی دارد و به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها، بهبود احساسات، استقلال بیشتر و تعاملات اجتماعی بیشتر در مقایسه با افراد کم‌تحرک کمک می‌کند.

بزرگسالان مسن‌تر که فعالیت بدنی بیشتری انجام می‌دهند، از وضعیت سلامت عالی‌تری برخوردارند و همچنین به سلامت روان خود نیز کمک می‌کنند. ورزش و فعالیت بدنی حتما نباید سخت باشد، فعالیت منظم و معمول نیز مؤثر است. با دوستان و خانواده خود ارتباط برقرار کنید. فعالیت‌های بدنی منظم مانند شنا و رسیدگی به گیاهان و باغچه را انجام دهید. با بررسی مراکز و باشگاه‌های ورزشی محلی نیز انگیزه بیشتری برای فعالیت خواهید داشت و برنامه‌های مناسب افراد سالمند را نیز پیدا خواهید کرد.

تمرین‌های هوازی مانند پیاده روی، تند راه‌رفتن، آرام‌دویدن یا دوچرخه‌سواری به افزایش ضربان قلب شما کمک می‌کند – این امر برای سلامت قلب و همچنین فشار خون شما مفید است. علاوه‌بر اطمینان یافتن از وجود پروتئین کافی در رژیم غذایی، تمرینات عضلانی به‌طرز چشمگیری به سلامت حجم عضلات و تراکم استخوان کمک می‌کند و در نهایت از شکنندگی استخوان‌ها، افتادگی عضلات و کم‌تحرکی و از بین رفتن استقلال شما جلوگیری می‌کند. تمرینات انعطاف‌پذیری و تعادل (مانند یوگا) – از انقباض عضلات و افتادگی آنها جلوگیری می‌کند. حتی فعالیت‌های ساده مانند ایستادن روی یک پا حین مسواک زدن یا شستشوی ظرف‌ها به بهبود تعادل شما کمک می‌کند.

چهار همراه برای دوران سالمندی سالم

مدیریت وزن

برای داشتن سلامت مناسب در هر سنی مدیریت وزن اهمیت دارد. البته مسائل مربوط به وزن می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار بگیرد -از ژن‌ها و استرس گرفته تا تصمیمات ما درباره سبک زندگی، رژیم غذایی و میزان فعالیت بدنی. برای سلامت خود در دوران سالمندی،‌ عواملی که در حیطه کنترل شما قرار دارند را مدیریت کنید. برای مثال رژیم غذایی که بر وعده‌های غذایی متعادل متمرکز است را دنبال کنید و روزانه از ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی لذت ببرید. اضافه وزن می‌تواند مانع تحرک مناسب و نگرش مثبت شما شود.

نگرش مثبت و ارتباط اجتماعی

مراقبت از سلامت ذهن برای هر فردی اهمیت دارد، خصوصا افرادی که به سلامت دوران سالمندی خود اهمیت می‌دهند. در این بخش نکاتی کارآمد برای بهبود سلامت و تندرستی ارائه کرده‌ایم:

  • زمانی را به معاشرت با عزیزانتان اختصاص دهید، حتی برای امور ساده‌ای مانند غذای روزانه
  • ارتباط خود با خانواده، دوستان و جامعه را چه به‌صورت حضوری، تلفنی،‌ ایمیل یا شبکه اجتماعی حفظ کنید
  • تحرک داشته باشید – فعالیت بدنی تندرستی و سلامت ذهنی، فیزیکی و اجتماعی را ارتقا می‌دهد
  • خواب کافی داشته باشید – خواب کافی به بازیابی توان ، کاهش استرس و داشتن انرژی بیشتر و مثبت‌اندیشی شما کمک می‌کند