Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

محدودیت‌های دوران همه‌گیری از آنچه فکر می‌کردیم طولانی‌تر شده است، حفظ فاصله‌ اجتماعی، ‌استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های اجتماعی برای کاهش شیوع بیماری کووید-۱۹ ماه‌هاست که سبک زندگی همه ما را تغییر داده است. این تغییرات برای همه‌ما آسان نیست و می‌تواند باعث ایجاد استرس و اضطراب در ما و فرزندان ما شود. شاید آگاهی از این‌که ما در این شرایط تنها نیستم، تا حدودی به ما و کودکان آرامش دهد.

با انجام اقدامات زیر می‌توانیم شرایط این روزها را برای کودکان خود تا حدودی تغییر دهیم:

برای کودکان برنامه فعالیت روزانه تنظیم کنید:

برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های روزانه کودکان و مشارکت آن‌ها در برنامه‌ریزی باعث می‌شود کودکان در طول روز کمتر دچار کسالت و روزمرگی شوند. می‌توانید فعالیت‌های روزانه را به سه بخش صبح، ظهرو شب تقسیم کنید و فعالیت‌های هر روز را به همراه فرزندانتان روی کارت مشخص کنید. برای انجام این کار، والدین می‌توانند از کارتهای معمول قابل چاپ که به راحتی در اینترنت پیدا می شود استفاده کنند یا اینکه خودشان کارتهای خانگی را با فرزندانشان درست کنند.

به عنوان مثال می‌توانید فعالیت‌های صبح را به انجام کارهایی که کودکان معمولا هر صبح در مدرسه انجام می‌دهند اختصاص دهید. مثل انجام تکالیف، بازی‌های آموزشی آنلاین و... می‌توانید بعدازظهر را به استراحت و وقت آزاد برای انجام فعالیت های دلخواه و سرگرمی کودکان اختصاص دهید. برنامه‌های عصر نیز می‌توانند به انجام فعالیت‌های خانوادگی، خوردن میان‌وعده،‌ تماشای تلویزیون،‌ خواندن کتاب و گذراندن اوقات در کنار خانواده اختصاص پیدا کند.

به برنامه‌ها تنوع بدهید:

می‌توانید فعالیت‌های روزانه را به دو دسته تقسیم کنید:

بازی‌های آموزشی و غیرآموزشی. برنامه‌های متعادل و متنوع در پرورش فکری کودکان اهمیت بسزایی دارد. به‌عنوان مثال برای بازی‌های آموزشی مثل حل معما، کارت‌های آموزشی یا چیدن پازل می‌توانید به فرزندان خود کمک کنید و برای فعالیت‌های غیرآموزشی، مثل ورزش‌کردن و دویدن محیط‌های متفاوت مثل حیاط یا فضای باز را انتخاب کنید.

از آموزش مجازی بیشترین بهره را ببرید:

آموزش مجازی می تواند در ایجاد انگیزه بیشتر و افزایش یادگیری کودکان مؤثر باشد. ممکن است تنظیم مراحل مختلف آموزشی برای والدین چالش برانگیز باشد اما مهم این است که آنچه می توانید را در حد توان خود انجام دهید. ایجاد فضاهای مشابه مدرسه در خانه مانند میز تحریر، تاثیر بسزایی در افزایش تمرکز کودکان هنگام یادگیری و انجام تکالیف روزانه دارد.

حفظ ارتباط کودکان با دوستان و خانواده:

این روزها به لطف فناوری‌های ارتباطی کودکان می‌توانند با دوستان و آشنایان خود در ارتباط باشند. کودکان باید در دوران محدودیت تشویق شوند که با افرادی که در زندگی آن‌ها نقش مهمی دارند ارتباط برقرار کنند، بنابراین از برقراری ارتباط کودکان با دوستان و آشنایان اطمینان حاصل کنید.

برای هر روز کودک خلاق باشید:

هر شب را به یک شب خاص تبدیل کنید. سه شنبه می تواند شب پیتزا باشد، در حالی می‌توانید پنجشنبه را به امور روزمره اختصاص دهید. دوشنبه ها کمد لباس ها را تمیز کنید و صبح شنبه بازی‌های صفحه‌ای (برد گیم) انجام دهید. هرچه خلاقیت بیشتری در برنامه روزانه وجود داشته باشد، اشتیاق کودکان نسبت به انجام آنها بیشتر می‌شود. به یاد داشته باشید این "شرایط نرمال جدید" موقتی است. بهترین کار این است که ناامید نشویم و به حفظ ایمنی خود و فرزندانمان اهمیت دهیم. از سوی دیگر می توانیم با برنامه‌ریزی  از زمان و شرایط موجود بیشترین بهره را ببریم.